Prelazak kuna u euro, Narodni trg ZadarPetra MujagiĆ
StoryEditor
PROŠAO PRVI TJEDAN PLAĆANJA U EURIMA

"Sada smo se navikli, ali prva dva, tri dana... bila su zeznuta..."

Najteže razdoblje prilagodbe na novu hrvatsku valutu je, nadamo se tome, iza nas…

Još samo nekoliko dana ostalo nam je da potrošimo novac u kunama, točnije do 14. siječnja. Dan iza, idući tjedan, od 15. siječnja, počinje plaćanje isključivo u eurima, a za slučaj da vam ipak ostanu kune moći će te ih u eure zamijeniti u bankama sve do kraja 2023. 

image

Prelazak kuna u euro, Arheološki muzej Zadar

Petra MujagiĆ

Prvi tjedan nove godine zasigurno je obilježilo razdoblje prilagodbe na novu valutu. Najteže je to palo ljudima koji rade u ugostiteljstvu i prodaji. Ipak, kažu, nije tako teško kako se isprva činilo. Po svemu sudeći, najteže je bilo prva dva dana.

U svakom slučaju zanimljivo i neobično razdoblje za svih nas- Ana Lucija...

- Mogu reći da sam se brzo navikla. Kasu smo nekoliko dana prije pripremili, tako da je sve bilo spremno. Prva dva dana zahtijevala su malo veću koncentraciju, ali nije bilo nikakvih problema. Moram priznati da nam prilagodbu na novu valutu olakšavaju i sami posjetitelji jer većina plaća u eurima,  tvrdi nam Donata Smokrović, voditeljica marketinga Arheološkog muzeja Zadar.

image

Prelazak kuna u euro, bankomat

Hina

- Prva dva, tri dana bila su zeznuta, ali sada smo se već svi navikli. Kasa nam ubrzava i olakšava posao jer nam odmah prikaže koliki iznos moramo vratiti u eurima kada nam ljudi plate u kunama. U svakom slučaju zanimljivo i neobično razdoblje za svih, veselo nam kaže konobarica Ana Lucija, iz  caffe bara Porat...

image

Prelazak kuna u euro, blagajna

Hina
09.01.2023., 11:54h
PETRA MUJAGIĆ
27. travanj 2024 07:08