Skradinski rižotoTzg Zadar
StoryEditor
TRGOVI- PET BUNARA I PETRA ZORANIĆA

Subotnja događanja Adventa u Zadru: Skuhano 150 porcija skradinskog rižota, podijeljena priznanja za najbolja jela i pića...

Nagrade su najboljima uručili članovi Udruge Vinum koji su zajedno sa zadarskim kuharima dva dana ranije degustirali i ocjenjivali gastro ponudu ovogodišnjeg adventskog sajma...

Adventska kućica Picnic i ove je godine, po peti put, na Adventu u Zadru pripremila veliki skradinski rižoto, nadaleko poznati dugo kuhani specijalitet...

KLIK NA GALERIJU!

Puno više slikica rižota i dodijele nagrada možete vidjeti u nađoj foto galeriji, klikom na kikonicu neposredno iznad teksta...

Pod stručnim vodstvom Dalibora Anića, jednog od čuvara skradinskog rižota koji ga priprema po jednom i jedinom izvornom receptu, Picnicovi kuhari Jakov Meštrović i Josip Karamarko u subotu su od ranog jutra pa sve do 13:30 sati dugim kuhačama-veslima u velikom loncu miješali oko 150 porcija rižota.

Skuhan je od 14 kg teletine, isto toliko riže, oko 50 litara snažnog temeljca od govedine, goveđih kostiju i domaćeg pivca. Tu je bilo i povrća za juhu, nekoliko kilograma parmezana, nekoliko šaka papra, velike količine maslaca i, za kraj, nekoliko prstohvata muškatnog oraščića.

image

Skradinski rižoto

Tzg Zadar

Rižoto je nestao vrlo brzo, a brojni posjetitelji koji nisu na vrijeme rezervirali svoju porciju ili stol, nisu mogli uživati u ekskluzivnoj delikatesi.

Dok su Anić i Picnicovi kuhari „veslali“ po rižotu, na adventskoj pozornici su podijeljena priznanja za najbolja jela i pića ovogodišnjeg Adventa u Zadru. Nagrade su najboljima uručili članovi Udruge Vinum koji su zajedno sa zadarskim kuharima dva dana ranije degustirali i ocjenjivali gastro ponudu ovogodišnjeg adventskog sajma. Članovi stručnog enološkog tima udruge Vinum bili su: Filip Erceg, Ivan Stiblik, Robert Plohl i Manuela Plohl, a uz njih su u žiriju bili i poznati zadarski kuhari Marko Perić, Renato Kraljev, Mario Arbanas, Ivan Buovac i Josip Vrsaljko...

image

Skradinski rižoto

Tzg Zadar

Evo redoslijeda najboljih u svim kategorijama:

Najbolje autohtono jelo Adventa: Bakalar kućice WINTER PARADISE BY GUŠTI

Najbolja ponuda autohtonih pića: SANTA‘S BARREL - 4 vinarije zadarske regije, Maraskina pića i 50+ raznih pića

Najbolje slano jelo:

1. PICNIC – Drugačija sarma

2. MAGURO STREET FOOD – Dan Dan tjestenina sa svinjetinom  

3. SLAVONSKA ČAROLIJA – Božićna kobasica s cimetom

image

Skradinski rižoto

Tzg Zadar

 

Najbolje slatko jelo:

1. MASTER & CHEF – Pita od jabuka

2. MARVEL – Nizozemske palačinke

3. FINGER FOOD – Kolač od sira

 

Najbolje kuhano vino:

1. MAGURO STREET FOOD

2. PICNIC

3. FUSHERICA

 

Najbolja ponuda pića:

1. PICNIC

2. BABA ZORKA BY COLONNA

3. LA SPIZZA

image

Skradinski rižoto

Tzg Zadar
18.12.2022., 13:42h
ZADARSKI TJEDNIK
19. travanj 2024 17:27