Klapski koncert na AdventuTz Zadar
StoryEditor
TRG PETRA ZORANIĆA

FOTO XXL: Zadrani uživali u adventskom klapskom koncertu Leuta...

Krajem studenog započelo je još jedno izdanje Adventa u Zadru, na kojemu se i ovih blagdana, od 24. studenog 2022, do 7. siječnja sljedeće godine, građani mogu zabaviti uz odabrana jela i pića, nastupe glazbenih izvođača te različita zabavna događanja namijenjena djeci i odraslima...

Krajem studenog započelo je još jedno izdanje Adventa u Zadru, na kojemu se i ovih blagdana, od 24. studenog 2022, do 7. siječnja sljedeće godine, građani mogu zabaviti uz odabrana jela i pića, nastupe glazbenih izvođača te različita zabavna događanja namijenjena djeci i odraslima.

Organizatori manifestacije tradicionalno su Grad Zadar, Turistička zajednica grada Zadra i Tržnica Zadar d.o.o. u suradnji i partnerstvu sa zadarskom Hrvatskom gospodarskom komorom, Udruženjem obrtnika Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja.

image

Klapski koncert na Adventu

Tz Zadar

Advent je započeo paljenjem prve adventske svijeće u crkvi sv. Šime, nakon čega su krenula zabavna događanja. Na tradicionalnom Božićnom sajmu u atriju palače Cedulin, mogu se razgledati jaslice i prigodno ukrašeni prostor, koji će razveseliti posebno najmlađe, a osim različitih animacijskih programa, djecu također očekuju posjeti sv. Nikole 6. prosinca i sv. Luce 13. prosinca te dječji doček Nove godine 31. prosinca u jutarnjim satima.

Naravno, glavna događanja odvijat će se na otvorenom, na Trgu pet bunara i Trgu Petra Zoranića, gdje je raspoređeno ukupno 25 drvenih kućica u kojima se nude mesni specijaliteti primjereni za ovo doba godine, fritule, kuhano vino i razne druge poslastice blagdanskih slastica i delicija.

Poseban šušur i ove se godine očekuje na Badnjem jutru u Zadru, u kojemu se zabava tradicionalno širi na cijeli Poluotok, a središnje mjesto dobre zabave je pozornica na Trgu Petra Zoranića, koju je koncertom 24. studenoga otvorio Dalmatino, dok će se na istu pozornicu u adventskim danima i vikendima penjati čitav niz znanih i popularnih izdođača.

image

Klapski koncert na Adventu

Tz Zadar

Navedimo tek neke među njima: Marko Škugor, Opća Opasnost, Matija Cvek, Soulfingersi, grupa Cambi,  4 tenora, Ivan Zak... U Badnje jutro zabavljat će nas  izvođači koji nastupaju u TV emisiji A strana, koji su prošle godine u istoj prigodi oduševili Zadrane  - Vjeko Ključarić, Eni Jurišić, Daniel Jurišević i Sabrina Hebiri, dok će na sam Božić nastupiti - Petar Grašo. U Novu godinu na Narodnom trgu uvest će nas Madre Badessa Band, klapa Rišpet i grupa Forum. Usput, u okviru Adventa brojni restorani, kafići, trgovine i muzeji osigurat će prigodne cijene i ponudu jela u okviru projekta „Đir po gradu“, lijep vam provod i u slast!

Na slikicama u foto - galeriji, klikom na ikonicu iznad teksta, možete vidjeti kako je bilo u utorak navečer na klapskom koncertu Leuta...

image

Klapski koncert na Adventu

Tz Zadar
30.11.2022., 16:38h
ZADARSKI TJEDNIK
20. travanj 2024 04:20