<p>”Obični heroji”</p>
”Obični heroji”Željko Karavida
StoryEditor
NOĆ KAZALIŠTA

Za samo dva eura pogledajte "Obične heroje" u subotu u HNK Zadar

U ovogodišnjoj Noći kazališta HNK Zadar sudjeluje s predstavom Obični heroji autora Rok Vilčnika rokgrea u režiji Matjaža Latina, početak predstave je u 20 sati

Petnaesta manifestacija Noć kazališta, koju organizira Narodno sveučilište Dubrava, održat će se u subotu 25. studenoga. Noć kazališta je manifestacija koja prikazuje snagu i moć izvedbenih umjetnosti i bogatstvo kazališne djelatnosti u zemlji i na međunarodnom planu. Tijekom manifestacije, kazališta postaju glavnim mjestom susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja, kako umjetnika i kazališnih djelatnika, tako i publike. Manifestacija se pod nazivom European Theatre Night održava u nizu drugih europskih zemalja.

U ovogodišnjoj Noći kazališta HNK Zadar sudjeluje s predstavom OBIČNI HEROJI autora Rok Vilčnika rokgrea u režiji Matjaža Latina. Ulaznice po cijeni od samo 2 eura u prodaji su na blagajni HNK Zadar u terminu od 10 do 13 sati i na dan izvedbe od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati. Početak predstave je u 20 sati.

- Pridružite nam se i budite dio kazališnog iskustva koje se prepričava, pozivaju iz HNK Zadar.

OBIČNI HEROJI /HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE ZADAR

Autor: Rok Vilčnik rokgre

Redatelj: Matjaž Latin

Scenograf: John Čolak

Kostimograf: Marija Šarić Ban

Glazba: Ivan Ivić

Oblikovatelj svjetla: Galen Matulina

Oblikovatelj tona: Renato Zafranović

Šminka: Petrunjela Bodypaint Art

Asistent redatelja: Vinko Radovčić

Izrada kostima: Vernarda Stipaničev

Inspicijent: Mimi Zadarski

Fotograf predstave: Željko Karavida K&K

ULOGE

Domagoj- Lino Brozić

Lobel, Batman- Dominik Karakašić

Zorka- Žana Bumber

Baka, Dr. Tecilažić- Ivan Jončić

Glas spikera - Mimi Zadarski

Slovenski redatelj Matjaž Latin je do sada režirao više od 90 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Područje njegova stvaranja su uz kazalište, film i televizija, a uz režiju i gluma. Prva njegova suradnja s HNK Zadar bila je uspješna i nagrađena predstava OSTAVLJAM TE (2016.), te nakon toga predstava TARZAN (2018.) i HANIBAL PODZEMNI (2020.).

Dramski tekst višestruko nagrađivanog slovenskog dramatičara Rok Vilčnika, rokgre (1968. Maribor; dobitnik Nagrade Plemenito komediografsko pero 2020.- Noble Comedy Pen Award 2020 za komediju PRAVI HEROJI) koji je napisao i dramu TARZAN, svojevrsna je crna komedija koja, kroz prizmu malog čovjeka koji se bori za preživljavanje, progovara o hrvatskoj zbilji u kojoj je sve na prodaju i gdje stjecanje profita predstavlja bit našeg postojanja.

22.11.2023., 10:13h
18. svibanj 2024 07:31