StoryEditor
OSVOJITE SRCA SVOJIH GOSTIJU

Brzi osvježavajući nepečeni cheesecake sa sočnim višnjama

Cheesecake bez pečenja? Da, moguće je, i to s vrlo malo truda! Isprobajte ovaj recept za nevjerojatno ukusnu sirovu tortu od sira obogaćenu višnjama

Vrućine su već stigle i paljenje pećnice više jednostavno nije privlačna opcija. Kome bi se zaista dalo boraviti u vrućoj kuhinji čekajući da se torta ispeče? Zato je sirova torta savršen izbor za ljetni desert! Bez potrebe za pečenjem, možete uživati u osvježavajućem desertu bez brige o povećanju temperature u Vašem domu. Ova sirova torta omogućit će Vam da se istovremeno rashladite i zasladite, a osvojit će Vas svojom kremastom teksturom i bogatim okusom.

Ovoga tjedna donosimo Vam recept za neodoljivu ljetnu osvježavajuću sirovu tortu od sira, poznatiju kao cheesecake. Ova verzija torte od sira izvrstan je izbor za ljetni desert jer se priprema bez pečenja, ali i zato što je dodatno obogaćena sočnim višnjama, čime se postiže još veća osvježavajuća nota za ljetne dane. Spremite se za uživanje u savršenom spoju svježine i kremaste teksture ovoga divnog ljetnog deserta, koji će zasigurno zadovoljiti i najzahtjevnije sladokusce.

image

Sastojci za kremu

Sastojci

Podloga:

250 g Digestive keksa

125 g otopljenog
maslaca

Krema:

500 g krem sira

500 ml vrhnja za šlag

80 g šećera u prahu

250 g višanja

Priprema podloge

Operemo višnje i osušimo ih na papirnatom ubrusu. Zatim ih otkoštimo i stavljamo u cijedilo. Dok se višnje cijede, počinjemo pripremati podlogu. Digestive kekse sameljemo i stavljamo ih u posudu. Na laganoj vatri otopimo maslac i dodajemo ga u posudu s keksima. Pažljivo miješajući spajamo sastojke. Dno kalupa za torte veličine 24 cm obložimo papirom za pečenje. Zatim stavljamo smjesu od keksa i maslaca u kalup. Žlicom ravnomjerno rasporedimo smjesu po dnu kalupa i poravnamo je.

image

Kremi dodajemo usitnjene višnje i ravnomjerno je rasporedimo na podlogu od keksa

Priprema kreme

Vrhnje za šlag stavimo u visoku posudu i počinjemo lagano miksati. Treba paziti da vrhnje bude mekše strukture, odnosno da ga ne stučemo previše, budući da ćemo kasnije dodavati smjesu od sira i želimo izbjeći pregustu konzistenciju kreme. U drugoj zdjeli koristeći kuhaču pomiješamo krem sir sa šećerom u prahu. Potom postupno dodajemo smjesu sira u lagano tučeno vrhnje za šlag. Polako ručno miješamo pjenjačom dok se sastojci ne sjedine.

Posluživanje torte

Koristeći štapni mikser usitnimo prethodno pripremljene višnje. Nije nužno da smjesa bude potpuno glatka, mogu ostati vidljivi komadići višanja. Usitnjene višnje dodajemo smjesi vrhnja za šlag, sira i šećera u prahu. Postupno povezujemo smjesu koristeći pjenjaču, dok se svi sastojci ne povežu.

Kada je krema spremna, pažljivo je stavljamo u kalup za tortu na već pripremljenu podlogu od keksa. Ravnamo površinu kako bi torta izgledala uredno. Zatim tortu stavljamo u hladnjak da se hladi najmanje 4-5 sati, idealno preko noći. Ostavljanje nepečene torte preko noći u hladnjaku ima brojne prednosti, uključujući dodatno sjedinjavanje okusa, postizanje čvršće konzistencije te jednostavnije rezanje i posluživanje. Kada je torta dobro ohlađena, izvadimo je iz hladnjaka, a zatim i pažljivo iz kalupa. Slijedi trenutak rezanja komada i torta je sada spremna za degustaciju. Uživajte u njezinom osvježavajućem okusu, dobar Vam tek!

Ova verzija nepečenoga cheesecakea idealna je za sve koji vole svježe i osvježavajuće deserte bez potrebe za pečenjem. Kombinacija glatke kremaste teksture sira s bogatim okusom i nešto grubljom teksturom višanja stvara neodoljiv spoj koji će zadovoljiti svačije nepce. Osim što je izuzetno ukusna, sirova torta od sira s višnjama je i iznimno jednostavna za pripremu, što je čini pogodnom za različite razine kulinarskoga umijeća. Bez obzira jeste li i inače ljubitelj dobroga cheesecakea ili tražite novi desert za posebne prilike, ovaj recept će svakako zadovoljiti Vašu slatku želju, ali i razveseliti Vaše drage goste.

image

Uživajte u osvježavajućem okusu ove ukusne torte!

09.07.2023., 10:11h
I SNIMA:
ANDREA KRŠLOVIĆ
13. svibanj 2025 07:35