Dekorirani interijer Konobe BerekinKonoba Berekin
StoryEditor
U POSJETU KONOBI BEREKIN

Naši gosti najviše vole tradicionalnu spizu!

Konoba Berekin nudi tri menija složena po odabiru chefa Tomislava Karamarka. Nudi se mesni, riblji i vege meni koji se služi u više sljedova te svoje vino – Malvaziju od povratka i Berekin cuvée...

Ovoga puta posjetili smo svima dobro poznatu konobu Berekin u kojoj se uz živu glazbu može uvijek dobro prizalogajiti, a poznati su nadaleko po dobro organiziranim božićnim i prigodnim večerama. Tako smo tim povodom porazgovarali s Antoniom Tomljanovićem, voditeljem prodaje i marketinga tvrtke Berekin, koja iza sebe ima tri branda - konobu kapaciteta 100 sjedećih mjesta i isključivo je organizacijskog tipa, što znači da nije otvorenog tipa restorana, nego je to konoba u kojoj se, po dogovoru organiziraju razni rođendani, krštenja i zabave. Tomljanović nam tako kaže:

image

Direktor Konobe Berekin

Konoba Berekin

Večeri uz glazbu u živo

- Vikendom se organiziraju večeri uz glazbu uživo, a sezona nam traje sve do petog mjeseca, kada kreću privatne zabave i vjenčanja. Večeri uz glazbu uživo održavaju se uglavnom zimi, jer ljeti ljudi ipak vole otvorenije prostore. Postoji i Berekin Wedding i Event Resort koji se nalazi u Lonićima i u kojemu se uglavnom održavaju vjenčanja do 400 ljudi, a organiziraju se i koncerti kapaciteta do 1000 ljudi. U prosincu nam tako nastupa Haris Đinović, nastupa i tamburaški sastav Dyaco, tamburaški sastav Lege kao i Bosutski bećari, a za sam Božić nastupa Maja Šuput. Za doček Nove godine organizirali smo Cabaret show na kojemu će nastupiti više izvođača. Dakle u Berekina se može očekivati vrlo šarolik program, za svakog po nešto, otkriva nam Antonio Tomljanović, koji se potom osvrnuo i na gastronomsku ponudu konobe Berekin:

”Mi u pravilu nudimo tradicionalnu spizu, dakle jela ispod peke uglavnom janjetinu i teletinu, kao i janjetinu s ražnja, a i imamo i vrhunski roštilj. Nudimo i domaći pršut i sir. Isto tako mi pratimo trendove u kulinarstvu i osvježavamo jelovnik različitim stavkama, ali ipak ljudi najviše vole tradicionalnu spizu"-Antonio Tomljanović...

Tradicionalna spiza i marende...

-Što se tiče naše gastro ponude mi u pravilu nudimo tradicionalnu spizu, dakle jela ispod peke uglavnom janjetinu i teletinu, kao i janjetinu s ražnja, a i imamo i vrhunski roštilj. Nudimo i domaći pršut i sir. Isto tako mi pratimo trendove u kulinarstvu i osvježavamo jelovnik različitim stavkama, ali ipak ljudi najviše vole tradicionalnu spizu. Nudimo i marende za koje izvodimo i dostavu. Imamo razne vrste onih jela kako mi to volimo reći ‘na žlicu’ pa sve do roštilja i različitih vrta pašti. Nudimo i različite vrste raznih sendviča s umakom i salatom. Također imamo i caternig odjel koji pokriva najšire područje, a to znači da pokrivamo područje sve do Splita. Stalno zaposlenih nas ima oko dvadesetak, s time da se ta brojka vikendom diže i do 50 zaposlenika, ovisno rasponu posla, kaže Antonio Tomljanović i dodaje:

U prosincu nam tako nastupa Haris Đinović, nastupa i tamburaški sastav Dyaco, tamburaški sastav Lege kao i Bosutski bećari, a za sam Božić nastupa Maja Šuput. Za doček Nove godine organizirali smo Cabaret show na kojemu će nastupiti više izvođača...

Šarolika ponuda vina

-Ponuda vina nam je šarolika tako da nudimo našu brendiranu Malvaziju od povratka kao i Berekin cuvée. Vrhunska vina nudimo kad je glazba uživo, tada na vinskoj karti nudimo vina iz naših krajeva. Tako nudimo Bora vina i Figuricu. Ljudi su nas prepoznali po tome što nudimo domaću hranu, i zadovoljni su što također mogu čuti i domaću glazbu na koju će se malo opustiti. Nudimo tri menija koje je sastavio nagrađivani hrvatski kuhar chef Tomislav Karamarko, a sastoje se od mesnog, ribljeg i vegetarijanskog menua, koji se služi u više sljedova, zaključio je Tomljanović.

Dakle uz dobru spizu i domaću glazbu, svatko će naći ukusan zalogaj i kutak za opuštanje u konobi Berekin.

image

Biftek s povrćem

Konoba Berekin
image

Odrezak Brancina

Konoba Berekin
image

Desert Mousse od dvije vrste čokolade

Konoba Berekin
image

Posluživanje jela na stolu

Konoba Berekin
image

Priprea marende

Konoba Berekin
image

Hladni pijat

Konoba Berekin
image

Fotografija vjenčanja održanog u Resort Berekin

Konoba Berekin

 

11.12.2022., 13:06h
KREŠIMIR VASILJ
26. studeni 2024 01:34