Ovoga puta posjetili smo svima dobro poznatu konobu Berekin u kojoj se uz živu glazbu može uvijek dobro prizalogajiti, a poznati su nadaleko po dobro organiziranim božićnim i prigodnim večerama. Tako smo tim povodom porazgovarali s Antoniom Tomljanovićem, voditeljem prodaje i marketinga tvrtke Berekin, koja iza sebe ima tri branda - konobu kapaciteta 100 sjedećih mjesta i isključivo je organizacijskog tipa, što znači da nije otvorenog tipa restorana, nego je to konoba u kojoj se, po dogovoru organiziraju razni rođendani, krštenja i zabave. Tomljanović nam tako kaže:
Večeri uz glazbu u živo
- Vikendom se organiziraju večeri uz glazbu uživo, a sezona nam traje sve do petog mjeseca, kada kreću privatne zabave i vjenčanja. Večeri uz glazbu uživo održavaju se uglavnom zimi, jer ljeti ljudi ipak vole otvorenije prostore. Postoji i Berekin Wedding i Event Resort koji se nalazi u Lonićima i u kojemu se uglavnom održavaju vjenčanja do 400 ljudi, a organiziraju se i koncerti kapaciteta do 1000 ljudi. U prosincu nam tako nastupa Haris Đinović, nastupa i tamburaški sastav Dyaco, tamburaški sastav Lege kao i Bosutski bećari, a za sam Božić nastupa Maja Šuput. Za doček Nove godine organizirali smo Cabaret show na kojemu će nastupiti više izvođača. Dakle u Berekina se može očekivati vrlo šarolik program, za svakog po nešto, otkriva nam Antonio Tomljanović, koji se potom osvrnuo i na gastronomsku ponudu konobe Berekin:
Tradicionalna spiza i marende...
-Što se tiče naše gastro ponude mi u pravilu nudimo tradicionalnu spizu, dakle jela ispod peke uglavnom janjetinu i teletinu, kao i janjetinu s ražnja, a i imamo i vrhunski roštilj. Nudimo i domaći pršut i sir. Isto tako mi pratimo trendove u kulinarstvu i osvježavamo jelovnik različitim stavkama, ali ipak ljudi najviše vole tradicionalnu spizu. Nudimo i marende za koje izvodimo i dostavu. Imamo razne vrste onih jela kako mi to volimo reći ‘na žlicu’ pa sve do roštilja i različitih vrta pašti. Nudimo i različite vrste raznih sendviča s umakom i salatom. Također imamo i caternig odjel koji pokriva najšire područje, a to znači da pokrivamo područje sve do Splita. Stalno zaposlenih nas ima oko dvadesetak, s time da se ta brojka vikendom diže i do 50 zaposlenika, ovisno rasponu posla, kaže Antonio Tomljanović i dodaje:
Šarolika ponuda vina
-Ponuda vina nam je šarolika tako da nudimo našu brendiranu Malvaziju od povratka kao i Berekin cuvée. Vrhunska vina nudimo kad je glazba uživo, tada na vinskoj karti nudimo vina iz naših krajeva. Tako nudimo Bora vina i Figuricu. Ljudi su nas prepoznali po tome što nudimo domaću hranu, i zadovoljni su što također mogu čuti i domaću glazbu na koju će se malo opustiti. Nudimo tri menija koje je sastavio nagrađivani hrvatski kuhar chef Tomislav Karamarko, a sastoje se od mesnog, ribljeg i vegetarijanskog menua, koji se služi u više sljedova, zaključio je Tomljanović.
Dakle uz dobru spizu i domaću glazbu, svatko će naći ukusan zalogaj i kutak za opuštanje u konobi Berekin.