Donosimo Vam recept za neodoljive vanilija jastučiće koji su prava poslastica za sve slatkoljupce. Ovi vanilija jastučići atraktivni su zbog svoje jedinstvene kombinacije bogatog okusa vanilije, svježine voća i hrskavosti korice lisnatog tijesta. Osim što su izuzetno ukusni, vanilija jastučići plijenit će pozornost već svojim privlačnim izgledom, koji će Vas i Vaše najmilije zasigurno oduševiti i prije nego li ih i okusite. Sočni, primamljivi i vrlo jednostavni za pripremu - ovi vanilija jastučići savršen su izbor za desert koji će neupitno zadovoljiti Vašu želju za slatkim užitkom.
Proces pripreme lisnatog tijesta
Stavimo grijati pećnicu na 180°C. Roladu lisnatog tijesta po dužini nožićem izrežemo na podjednake dijelove u obliku kvadrata, kako bismo nakon pečenja dobili jastučiće. Na pleh stavimo papir za pečenje te na njega slažemo kvadratiće od lisnatog tijesta, pazeći na razmak između njih kako se ne bi spojili tijekom pečenja. Potom pleh stavljamo u pećnicu i tijesto pečemo otprilike 15-20 minuta. Provjeravamo stanje i kada se lisnato tijesto napuše i udvostruči te poprimi zlaćanu boju, to znači da je gotovo. Izvadimo pleh iz pećnice i ostavimo sa strane da se jastučići potpuno ohlade.Kuhanje kreme
U lonac dodajemo mlijeko i stavljamo ga da se zagrije na laganoj vatri. Po želji u mlijeko dodajemo koricu jednog limuna ili koricu pola naranče. U drugu zdjelu dodajemo četiri žumanjka i šećer te ručno miješamo dok se smjesa na sjedini i ne postane pjenasta. Potom postupno preko sita dodajemo škrob, kako bismo izbjegli stvaranje grudica te i dalje ručno miješamo. Kada je smjesa postala homogena, dodajemo je u zagrijano mlijeko i konstantno je ručno miješamo. Redovito ručno miješanje neophodno je kako bismo osigurali da se svi sastojci ravnomjerno sjedine i da bismo na koncu dobili glatku teksturu bez ikakvih grudica.Čim se krema zgusne, ugasimo vatru i prebacujemo kremu u zdjelu. Poklopimo je prijanjajućom folijom i ostavimo da se kompletno ohladi. Pokrivanje tek kuhane kreme prijanjajućom folijom iznimno je bitno, ponajviše iz razloga kako bi se spriječilo stvaranje kožice. Ukoliko želimo ubrzati proces hlađenja kreme, možemo zdjelu s kremom staviti u vodenu kupelj.
Priprema i punjenje jastučića
Dok se krema hladi, svaki jastučić pažjivo nožićem prerežemo dužinom na dva dijela. Zatim u zdjelu dodajemo zaslađeno vrhnje za šlag i miksamo mikserom otprilike 5 minuta, sve dok smjesa ne postane gusta, ali ne previše tvrda. Važno je napomenuti da trebamo pažljivo pratiti proces miješanja kako bismo izbjegli pretjerano miješanje koje može rezultirati promjenom konzistencije vrhnja za šlag.Kada se krema u potpunosti ohladila, postupno joj dodajemo istučeno vrhnje za šlag i nježno špatulom sjedinjujemo smjesu. Kada smo dodali cijelo vrhnje za šlag, onda mikserom miksamo 2-3 minute kako bismo bili sigurni da se smjesa u potpunosti sljubila.
Kada je krema gotova, stavljamo je u špricu ili vrećicu za ukrašavanje. Vrijeme je za punjenje jastučića. Na donju polovicu jastučića napravimo tri uzdužna poteza sa špricom, bogato napunimo i zatvorimo s gornjom polovicom. Postupak ponavljamo dok kremom ne napunimo sve jastučiće koje smo pripremili. Na kraju, jastučiće pospemo šećerom u prahu i potom su spremni za konzumiranje.
Uživajte u slastici
Da biste ovaj desert učinili još više osvježavajućim, možete dodati svježe voće poput jagoda, borovnica i malina. Voće možete dodati unutar jastučića na kremu, kako biste svakim zalogajem osjetili svježinu voća. Ali, imate i mogućnost dodavanja voća na vrh jastučića. Izbor je na Vama - dodajte voće unutar ili izvana na desert, kako biste uživali u bogatoj harmoniji okusa svježeg voća s kremom od vanilije.Ukoliko je odlučite isprobati, ova će Vas slastica oduševiti svojim bogatim kremastim okusom i svježinom voća. Slatki jastučići punjeni kremom od vanilije obogaćeni svježim jagodama stvaraju savršen sklad okusa. Prepustite se čaroliji slatkog užitka koju pružaju ovi jastučići, i uživajte u gastro doživljaju s ovim osvježavajućim, pravim ljetnim desertom. Dobar Vam tek!
Recept je moderiran po uzoru na sljedeći video recept.