<p>KK Zadar i KK Zabok</p>
KK Zadar i KK ZabokZvonko Kucelin/kk Zadar
StoryEditor
FAVBET Premijer liga

Zadar bez Božića, Ramljaka i Žganeca slavio protiv Zaboka

U odsustvu spomenutog trojca glavni teret pobjede iznijeli su Lakić s 26 poena i Mazalin s 20 poena i 8 skokova

Košarkaši Zadra nastavili su sa serijom pobjeda u FAVBET Premijer ligi. U 26. kolu večeras su na Višnjiku slavili protiv Zaboka rezultatom 88:74 (24:24, 27:25, 14:13, 23:12). Konačni rezultat ne pokazuje koliko se Zadar mučio u prve tri četvrtine, niti da je u 34. minuti rezultat bio 67:67, ali treba reći kako je do pobjede došao bez trojice važnih prvotimaca (Božić, Žganec, Ramljak) te kako je Zabok ove godine slavio i protiv Cibone (dvaput), Splita i Cedevite Junior. Momčad Ivana Tomasa dobro se držala, ali Zadar je smogao snage da pred nekoliko stotina svojih navijača obrani domaći teren.

Nakon početnog vodstva gostiju 0:5 Zadar se stabilizirao, triput tricama razbio gostujuću zonu i poveo 11:7. Neal i Savić držali su priključak gostujućoj momčadi, a Buljević izjednačio na 24:24 na kraju prve četvrtine. U drugoj četvrtini Zadar je živio samo na poenima Lakića, Zabok je kratkotrajno došao do prednosti a onda se razbudio i Mazalin, koji je diktirao igru pod košem, ali ne za više od 3 poena prednosti na poluvremenu (41:38).

I u trećoj ista slika, s tim da je Zabok u jednom trenutku poveo (51:54), ali odmah tricama odgovaraju Klarica i Davis. U četvrtini s malim brojem poena Cinac i Neal uspjeli su održati razliku s poluvremena, dok je Rebić tricom u 34. minuti vratio utakmicu na početak. Umjesto neizvjesne završnice slijedi serija Zadra 10:0, u koju je Lakić ugradio 8 poena, nakon čega gosti više nisu imali snage i kvalitete za povratak.

U odsustvu spomenutog trojca glavni teret pobjede iznijeli su Lakić sa 26 poena i Mazalin s 20 poena i 8 skokova. Od igrača iz drugog plana najbolji je bio Jambrović s 12 poena i 6 asistencija. Kod Zaboka nije "iskočio" niti jedan pojedinac, a po 14 poena postigli su Neal, Savić i Rebić.

Uoči utakmice pod svod dvorane postavljena je zastava u sjećanje na ovogodišnje osvajanje Kupa Krešimira Ćosića. Riječ je o 21. trofeju Zadra, 14. od samostalnosti.

- Znali smo da će biti teška utakmica. Ramljak se još nije oporavio, Žganec je u posebnom tretmanu, a Božića sam bez obzira na rezultat odlučio odmoriti jer jednostavno ovaj ritam utakmica nije dobar. Velika je mogućnost ozljede, nisam htio ništa riskirati. Dao sam šansu malo više igračima s klupe, da vidimo kako će iskoristiti minute. U principu sam zadovoljan, rezultatski smo dobro izvukli, dobili 14 razlike, nismo niti jednu četvrtinu izgubili, što je dobro. Malo je bio problem s izgubljenim loptama, mislim da ih je bilo 17 što je previše, ali idemo dalje, započeo je Danijel Jusup.

- Teška utakmica nakon što smo se jučer vratili s dugog puta. Radili su nam probleme cijelu utakmicu sa zonom u obrani, u napadu su pogađali, a mi nismo igrali najbolje. Na kraju smo se ipak izvukli i došli do pobjede. Prošao sam kroz virozu, ali trajalo je samo jedan dan i oporavio sam se, kazao je Dario Drežnjak.

- Držali smo se do 67:67, došli smo s pretpostavkom da neki igrači Zadra neće igrati, nismo znali koji. Držali smo se do sedam minuta do kraja, ali nismo uspjeli spojiti dva poluvremena s dobrom igramo u obrani i napadu. U prvom poluvremenu bili smo jako mekani u obrani a dobro šutirali. U drugom poluvremenu promašili smo sve. Relativno dosta ovisimo o šutu i na 67:67 primilo se nekoliko jeftinih poena iz čega se nismo uspjeli iz iščupati. Da bi se Zadar dobio ovdje na Višnjiku, bez obzira tko im fali, ipak treba dobro odigrati i u obrani i u napadu, istaknuo je Ivan Tomas, trener Zaboka.

- Borili smo se, dali sve od sebe ali previše smo koševa primali na spuštanje lopte na Mazalina. On je dijelio lopte kako je htio, Lakić je ostajao sam, primali smo koševe, nismo imali rješenje za to, zaključio je Antonio Sikirić.

25.03.2024., 08:50h
28. travanj 2024 10:33