Luka GaženicaLuČka Uprava Zadar
StoryEditor
PRIKAZANO OSAM LOKACIJA, NOVINA I NOĆNI SNIMAK

FOTO: Fascinantan pogled iz zraka: Nova virtualna šetnja putničkom lukom Gaženica!

Lučka uprava Zadar ujedno je iskoristila i nedavni dolazak kruzera AIDABlu kako bi izvršila noćno fotografiranje putničke luke Gaženica, kao i nedavno rekonstruirane i dograđene ribarske luke Gaženica, sa željom da napravi jedan odmak od uobičajenih dosadašnjih fotografija...

Lučka uprava Zadar izradila je novu virtualnu šetnju putničkom lukom Gaženica te je ista ovog tjedna objavljena na službenim web stranicama.

U odnosu na prethodnu verziju koja je napravljena 2019. godine, novom virtualnom šetnjom moguće je vidjeti obalne zidove i zaštitu nasipa koji radovi su okončani početkom 2020. godine, a realizirani su u sklopu Projekta Nova luka Zadar – faza LOT IIIc. U novoj virtualnoj šetnji prikazani su i izvršeni radovi rekonstrukcije i dogradnje postojeće ribarske luke Gaženica, koji su sufinancirani sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, a završeni su sredinom ove godine, 2022.

Za potrebe izrade virtualne šetnje luke Gaženica, u cijelosti je modernizirano njeno sučelje koje je sada još preglednije. Virtualnom šetnjom prikazano je ukupno 8 lokacija na prostoru putničke luke, a posebna atraktivnost je prelazak iz virtualne šetnje lukom Gaženica u našu gradsku luku na poluotoku, kao i mogućnost pregleda interaktivne mape same luke, kažu nam iz LUZ-a.

image

Luka Gaženica

LuČka Uprava Zadar

Šetnja je kao i u prethodnim verzijama, dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku.

Lučka uprava Zadar ujedno je iskoristila i nedavni dolazak kruzera AIDABlu kako bi izvršila noćno fotografiranje putničke luke Gaženica, kao i nedavno rekonstruirane i dograđene ribarske luke Gaženica, sa željom da napravi jedan odmak od uobičajenih dosadašnjih fotografija.

Virtualnu šetnju putničkom lukom Gaženica možete pogledati na sljedećoj poveznici www.port-authority-zadar.hr/virtual-gazenica/, a noćne fotografije putničke luke Gaženica s kruzerom AIDABlu kao i fotografije ribarske luke Gaženica možete pronaći u velikoj galeriji klikom na ikonicu iznad teksta.

-Nadamo se da će vam se svidjeti- dodaju iz Lučke uprave Zadar...

image

Luka Gaženica

LuČka Uprava Zadar
16.11.2022., 15:13h
ZADARSKI TJEDNIK
26. travanj 2024 00:31