<p>Cilj je poboljšanje iskustva turista na otvorenom</p>
Cilj je poboljšanje iskustva turista na otvorenomTuristhotel
StoryEditor
POSTIGNUT SPORAZUM

Suradnja turističkog sektora Hrvatske i regije Veneto

Sporazum se tiče i kampinga u Zadarskoj županiji jer osam ovdašnjih kampova u članstvu su Top Campinga Hrvatska

Dvije referentne organizacije u kamping turizmu, “ALPE ADRIA na otvorenom “ iz Vicenze i “Top Camping Hrvatska” sa sjedištem u Poreču, objavili su suradnju usmjerenu na poticanje razvoja turističkog sektora na otvorenom. Ovim sporazumom dogovoren je zajednički rad i promicanje vlastitih aktivnosti u svrhu poboljšanja turističkog iskustva. Sporazum se uvelike tiče i kampinga u Zadarskoj županiji jer istaknutih osam kampova s ovog područja u članstvu su Top Campinga Hrvatska.

Najbolji kampovi

“ALPE ADRIA na otvorenom “ posvećena je promociji, koordinaciji i zaštiti kampiranja, itinerantnog turizma, društvenih i kulturnih aktivnosti među zaljubljenicima u putovanja na otvorenom u regiji Veneto. Njihova svrha je osigurati svojim članovima niz prednosti i promocija. Veneto je inače najsnažnija i jedan od najcjenjenijih kamping regija na svijetu a pojedini kampovi iz te regije gotovo redovito se proglašavaju najboljima u Europi.

“Top Camping Hrvatska” također duboko uključena u svijet itinerantnog turizma spremna je zajedno sa svojim partnerima, pedesetak najboljih hrvatskih kampova osigurati niz pogodnosti i prilika koje će koristiti objema organizacijama.

Tim sporazumom, obje organizacije definirale su ciljeve i svoju spremnost za zajednički razvoj organizacijskih sinergija i jačanje svojih aktivnosti s ciljem poboljšanja iskustva turista na otvorenom, dakle kampingu i kampiranju.

Radi učinkovite provedbe sporazuma, organizacije će redovito razmjenjivati informacije o aktivnostima i uslugama koje će koristiti turizmu na otvorenom zraku. Sastanci će se održavati najmanje jednom godišnje, uključujući mjesečne video konferencije, kako bi se razgovaralo o napretku. Svrha suradnje je jačanje prijateljstva, dijeljenje zajedničkih interesa te promocija razumijevanja i upoznavanja područja u duhu turizma na otvorenom zraku.

Obje organizacije vide u ovom sporazumu početak partnerstva koje će donijeti brojne prednosti ljubiteljima turizma na otvorenom zraku u regiji. Očekujemo da će ova suradnja rezultirati još boljim iskustvima za sve turiste i ljubitelje prirode.

Angažman Jerka Sladoljeva

Kažimo da je sporazum rezultat angažmana osnivača Top Campinga i legende hrvatskog turizma posebice kampinga Jerka Sladoljeva angažiranog redovito i kao konzultanta u ovdašnjim istaknutim kampovima. Sladoljev je jedan od dobitnika najviše turističke nagrade u Hrvatskoj nagrade “Anton Štifanić” za životno djelo. Poznat kao veliki međunarodni stručnjak pogotovo za kamping, a u turizmu je ukupno proveo 60 radnih godina, no i sad je aktivan te kao konzultant surađuje s brojnim tvrtkama i strukovnim udruženjima diljem Europe pa i Zadarske županije. U Top Campingu koje je osnovao i sada u mirovini aktivan je kao savjetnik, a bavi se i pisanjem i publicistikom.

Ovaj sporazum omogućuje najboljim hrvatskim kampovima pa i onim iz Zadarske županije, koji spadaju i u europski vrh, da uče od najboljih odnosno susjeda iz Veneta.

Kampovi Zadarske županije u Top Campingu

Camping Village Šimuni

Falkensteiner Premium Camping Zadar

Zaton Holiday Resort

Camping Kozarica

Camping park Soline/Ilirija

Camping Oaza Mira

Camping Ugljan Resort

Bluesun Camp Paklenica

10.11.2023., 11:12h
DAMIR MARIČIĆ
19. rujan 2024 18:29