<p>Donacija Virana</p>
Donacija ViranaKažimir Škrbić
StoryEditor
ČAK 19 % VIŠE

U Hrvatskoj porast količine donirane hrane u 2023. godini

Ministarstvo poziva sve subjekte u poslovanju s hranom da se uključe u IT sustav doniranja hrane (e-doniranje) i putem njega doniraju viškove hrane

U 2023. godini u Hrvatskoj je donirano 1,86 milijuna kilograma hrane što je 19 posto više nego 2022. i 15 posto više nego 2021. godine, pokazuju podatci koje Ministarstvo poljoprivrede prikuplja od posrednika u lancu doniranja.

Prema podatcima Porezne uprave Ministarstva financija, ukupna nabavna vrijednost donirane hrane u 2023. godini iznosila je 4.67 milijuna eura, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako bi se osiguralo da svi krajnji primatelji u sustavu doniranja hrane dobiju dostatnu sigurnu i nutritivno zadovoljavajuću hranu, Ministarstvo poziva sve subjekte u poslovanju s hranom, od primarnih proizvođača, prerađivača, distribucije i maloprodaje do ugostiteljstva, da se uključe u IT sustav doniranja hrane (e-doniranje) i putem njega doniraju viškove hrane.

Subjekti u poslovanju s hranom koji želi donirati hranu ili posrednici u lancu doniranja hrane registrirani pri Ministarstvu poljoprivrede, a nemaju korisničko ime i lozinku za pristup sustavu e-doniranje, mogu se javiti naOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. (Hina)

13.03.2024., 10:55h
28. travanj 2024 16:44