41311
Ana Jakeljić
StoryEditor
MILJENIK ŽENA

Starim, pa manje filozofiram

Ivan Pažanin, jedan je od najpoznatijih hrvatskih chefova koji se rado odaziva na događaje kao što je Burger festival u Zadru i sa svojom ekipom na njima i sudjeluje. U Zadru je bio odlično raspoložen za nekoliko prigodnih blic pitanja, a njegov kulinarski moto bi se mogao sažeti kao ‘jednostavni perfekcionizam bez pretjeranog filozofiranja‘

Kako ide proces stvaranja novih recepata? Smatrate li se perfekcionistom?

Ja bih rekao da je to nama prirodan proces, kao i u svakoj profesiji. Uvijek sam se vodio s tim momentom i onim što ja volim. Okusima, teksturama, onim što ja zaista volim. Ja to jednostavno kombiniram u jelu. Što sam stariji to manje filozofiram. Ono što ja želim iz srca, ono što ja želim jesti; e to želim i drugima. To tako ispadne najbolje.

Jeste nekada jeli burger s nekim neobičnim sastojcima, za koje biste mislili da vam se ne bi svidjeli, ali je ispalo ukusno?

Jednom sam jeo burger sa kozicama u tempuri. To bi bilo dobro kombinirati sa komadićima mesa i slično, ali to već malo ide predaleko. Mogli bi se iskombinirati i okusi sa domaćom šalšom, malo se zaigrati, ali ne bih išao toliko daleko. To ću ostaviti za privatne sfere dok ne usavršimo tako nešto.

Koji je vama najdraži burger?

Sa domaćom šalšom, crispy kapulom, domaćom pancetom – moćan mediteranski okus ali da ima malo drugačiju teksturu. Naravno, najbitniji od svega su kvalitetno meso i kruh.

 

10.07.2024., 19:26h
Ana Jakeljić
08. rujan 2024 02:23