<p>Gradska glazba Pag</p>
Gradska glazba PagElvis Smit/radio Pag
StoryEditor
VELIKA OBLJETNICA

Gradska glazba Pag održala svečanu skupštinu na stogodišnjicu djelovanja

Dugogodišnji kapelnik paške glazbe, Branko Barbir, održao je kratko izlaganje o 100-godišnjoj Povijesti gradske glazbe Pag nakon čega je Glazba odsvirala koračnicu Uspomena na Pag

Na početku svečane skupštine Gradska glazba Pag odsvirala je hrvatsku himnu i munutom šutnje odana je počast svim preminulim glazbarima koji su svojim trudom i zalaganjem doprinijeli opstanku i boljitku Gradske glazbe Pag. Dugogodišnji kapelnik paške glazbe, Branko Barbir, održao je kratko izlaganje o 100-godišnjoj Povijesti gradske glazbe Pag nakon čega je Glazba odsvirala koračnicu Uspomena na Pag koju je za orkestar skladao maestro Ivo Pogorelić, još jedan dugogodišnji kapelnik paške glazbe.

Nakon svečane sjednice okupljeni su prošetali do Kneževog dvora gdje je postavljena izložba o radu Gradske Glazbe kroz proteklih 100 godina. Izložba se može pogledati u petak i subotu od 10 do 12 sati. (Elvis Šmit/Radio Pag)

Početkom ljeta je za Zadarski tjednik kapelnik paške glazbe Branko Barbir dao intervju o ovoj velikoj obljetnici Gradske glazbe Pag, osvrćući se na prošlost i gledajući u budućnost.

24.11.2023., 13:23h
19. svibanj 2024 04:59