<p> Podvelebitsko općinsko središte Starigrad Paklenica</p>
 Podvelebitsko općinsko središte Starigrad PaklenicaVelimir BrkiĆ
StoryEditor
PRIJEVREMENI IZBORI U PODVELEBITSKOJ OPĆINI

Izbor načelnika Starigrada održat će se 12. veljače 2023.!

Zbog sudske presude od 6 mjeseci zatvora uvjetno na 3 godine kušnje Krste Ramić je krajem studenoga 2022., odstupio od načelničke dužnosti koju je obnašao 18 godina...

Na sjednici Vlade RH održanoj 5. siječnja 2023., prihvaćen je prijedlog Ministarstva pravosuđa i uprave o donošenju Odluke o raspisivanju prijevremenih izbora za načelnika Općine Starigrad kojom se za dan održavanja izbora određuje nedjelja, 12. veljače 2023.

Naime, HDZ-ovom načelniku Krsti Ramiću (51), među prijateljima zvani Kiko, nakon 18 godina na dužnosti općinskog načelnika i 14 godina sudskog postupka po sili zakona prestao je mandat prvog čovjeka Općine Starigrad.

Podsjetimo, Krste Ramić je pravomoćno osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu s rokom kušnje od tri godine u parničnom postupku u kojem je 2008. godine Višeslav Dokoza tužio Općinu i komunalnu tvrtku "Argyruntum" u kojoj je je obnašao dužnost direktora. Dugogodišnji spor se vodio oko (ne)održane stranačke sjednice općinskog HDZ-a na kojoj je donesena (ne)zakonita odluka o izvanrednom otkazu Višeslavu Dokozi, sada nezavisnom vijećniku u starigradskom Općinskom vijeću.

Krsti Ramiću je u studenom 2022. na Županijskom sudu u Puli potvrđena uvjetna kazna od šest mjeseci s rokom kušnje od tri godine koju je donio Općinski sud u Zadru, te je odstupio s mjesta načelnika.

Zadarski i pulski županijski sud presudio je u korist Višeslava Dokaze, a Ramić je nakon pravomoćne presude osim načelničke ostavke ponudio i ostavke na dužnost općinskog predsjednika HDZ-a, te člana Nacionalnog i Županijskog odbora HDZ-a.

Vlada RH je 20. prosinca 2022. godine za povjerenika Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti općinskog načelnika imenovala Marina Čavića, pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Starigrad. Prijevremeni izbor za načelnika u ovoj podvelebitskoj općini održat će se 12. veljače 2023.

05.01.2023., 18:01h
19. rujan 2024 03:32