<p>Projekt ”Zaželi!”</p>
Projekt ”Zaželi!”Ministarstvo
StoryEditor
ZAŽELI NA OTOKU

Općina Pašman planira zaposliti 6 djelatnica koje će se brinuti za 45 starijih i nemoćnih osoba

Navedena bespovratna novčana sredstva bit će isplaćena 85 % iz Europskog socijalnog fonda u sklopu ESF+ programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027." te 15 % iz proračuna RH

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg zajedničkog projekta Općine Kali i Općine Pašman "Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III", dvije Općine su se ponovno zajedno prijavile na otvoreni trajni poziv "Zaželi – prevencija institucionalizacije" Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

Nakon provedenog postupka procjene kvalitete projektnog prijedloga, nedavno je dobivena pozitivna obavijest o procijeni kvalitete projekta "Zaželi na otoku" te odobrenje sveukupnog traženog iznosa od 672 tisuća eura bespovratnih sredstava u 100%-tnom intenzitetu potpore.

Općina Pašman planira kroz ovaj projekt zaposliti 6 djelatnica koje će se brinuti za 45 starijih i nemoćnih osoba s područja općine, a program će trajati tri godine.

Navedena bespovratna novčana sredstva bit će isplaćena 85% iz Europskog socijalnog fonda u sklopu ESF+ programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027." te 15% iz proračuna RH.

Kao i prošle godine u ovom prijektu zajednički sudjeluju Općina Kali kao nositelj, a Općina Pašman kao partner projekta. Projektom "Zaželi na otoku" doprinijet će se smanjenju rizika od socijalne isključenosti i prevenciji institucionalizacije starijih i nemoćnih osoba s područja dviju općina na način da će im se pružiti pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnosti (organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene, zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba te nabava i podjela paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština). (OTOK PAŠMAN)

12.02.2024., 09:24h
03. ožujak 2024 19:52