Ženska klapa Uzorita Sukošan
StoryEditor
U SUKOŠANU OBILJEŽENA 33. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-A

POBJEDNIČKA ATMOSFERA Božidar Kalmeta: HDZ trajno najveća i najodgovornija hrvatska stranka

Sljedeće godine čekaju nas europski, parlamentarni i predsjednički izbori. Nema nikakve sumnje da ćemo po­novno os­tva­riti iz­vr­sne rezultate, kazao je Kalmeta...

U Domu Mladeži u Sukošanu održana je proslava 33. obljetnica osnutka HDZ-a, dana kada je 1990. godine na blagdan sv. Josipa održan HDZ-ov skup na Trgu Gornja vrata na kojem se učlanilo više od 500 Sukošanaca.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća za poginule hrvatske branitelje kod spomenika Za Hrvatsku Tomislav Dražić, predsjednik Općinskog vijeća i sukošanskog HDZ-a, kazao je da je HDZ pobjednička stranka i u kontinuitetu 28 godina obnaša općinsku vlast.

Ostvarenje vizije razvoja

- Danas je Sukošan općina koja ostvaruje svoju viziju razvoja, rekao je Dražić, posebno pozdravivši utemeljitelje HDZ-a.

Osvrćući se na proteklo razdoblje načelnik općine Ante Martinac rekao je kako se svi projekti odvijaju predviđenom dinamikom te kao važnije istaknuo otvorenje vrtića s jaslicama u Sukošanu, otvaranje tržnice i ribarnice, pet vidikovca, završetak izgradnje obale u duljini od 450 metara, uznapredovao veliki projekt izgradnje širokopojasne infrastrukture...

Izrasli smo u snažnu i naprednu regiju, poručio je župan Božidar Longin...

-Ishodili smo građevinsku dozvolu za proširenje škole u Sukošanu za rad u jednoj smjeni, dvije od četiri građevinske dozvole za uređenje obale od Tustice do Solina, nastavlja se izgradnja sustava odvodnje. Pred nama je izgradnja male športsko-školske dvorane i društvenog doma u Gorici, novog vrtića u Debeljaku, nabrajao je Martinac.

Nazočnima se obratio i zadarski župan Božidar Longin, naglasivši kako se na području Zadarske županije provode projekti u vrijednosti većoj od 500 milijuna eura, a pripremljeni su brojni projekti za novu financijsku omotnicu Europske unije

Politička stabilnost i kontinuitet vlasti

-Izrasli smo u snažnu i naprednu regiju, a najviše to dugujemo političkoj stabilnosti i kontinuitetu kroz sve ove godine, poručio je Longin.

Božidar Kalmeta, predsjednik županijskog HDZ-a, je kazao kako je ova svečanost prigoda da još jednom ponosno pokažu zajedništvo koje je HDZ napravilo pobjedničkom opcijom svih ovih godina.

-Gdje god je HDZ na vlasti ide se naprijed i svaka takva općina i grad ima zagarantiran prosperitet. HDZ je stožerna snaga i to će biti i u budućnosti. Dogodine su tri izbora i uz vašu podršku HDZ će izvojevati pobjedu, zaključio je Kalmeta.

Za veseli štimung brinula se ženska klapa Uzorita iz Sukošana, a program je vodio Đani Pavić.

image

Svečana sjednica općinskog HDZ-a u Domu mladeži

27.03.2023., 18:07h
VELIMIR BRKIĆ
25. travanj 2024 21:45