GRad NovaljaGrad Novalja
StoryEditor

Zbog izrazito sušnog razdoblja: Grad Novalja dijeli financijski pomoć ovčarima!

Zbog izrazito sušnog razdoblja u periodu od svibnja do kraja kolovoza 2022. godine, uslijed čega su ovčari bili primorani nabaviti znatne količine sijena za prihranu ovaca, odnosno kako bi osigurali dovoljnu količinu hrane za pripust i gravidnost, Grad Novalja je izvijestio kako se na tom otočnom paškom području susjedne nam Primorsko-goranske županije odobrava isplata jednokratne financijske pomoći po grlu ovce u iznosu od 35,00 kuna.

Naknade će se isplaćivati iz sredstava proračuna za 2022. godinu sa stavke Potpore za poljoprivredu, obrt, malo i srednje poduzetništvo, a jednokratna financijska pomoć će se isplaćivati isključivo poljoprivrednicima koji su upisani u Upisnik OPG-a, imaju sjedište na području Grada Novalje te na vlastitom poljoprivrednom gospodarstvu drže uzgojno valjane ovce evidentirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja a evidentirane su najkasnije do 31. kolovoza 2022.

Grad Novalja je izvijestio kako se odobrava isplata jednokratne financijske pomoći po grlu ovce u iznosu od 35,00 kuna...

Svi registrirani ovčari obvezuju se do 17. rujna 2022. godine dostaviti Zahtjeve za dodjelu jednokratne financijske pomoći, dokaz o broju ovaca za koje se traži potpora (podatak iz jedinstvenog registra domaćih životinja), rješenje o upisu u upisnik OPG-a, Obrazac Privole i presliku bankovnog računa na koji će se isplaćivati potpora. Dokumentacija se dostavlja osobno u Pisarnicu Grada Novalje ili poštanskim putem na adresu:

Grad Novalja

Upravni odjel za komunalni sustav

Trg Dr. Franje Tuđmana 1, 53291 Novalja, uz naznaku:

"Zahtjev za dodjelu jednokratne financijske pomoći ovčarima 2022.", izvijestili su iz Grada.

image

Grad Novalja

Grad Novalja
11.09.2022., 00:39h
27. travanj 2024 01:38