Velika priznanjaZadružni Savez Dalmacije
StoryEditor
SABATINA 2023.

Vinarski trijumf s 33. Sabatine: Brojna priznanja stižu u Zadarsku županiju

Stjepan Vučemilović je dvostruki šampion. Njegovo desertno vino Maraština & Malvasija dubrovačka, berba 2022. najbolje je ocijenjeno otvoreno desertno vino i najbolje ocijenjeno otvoreno vino

U svečanoj atmosferi Sabatine 2023., koja je sinoć bila poprište iznimnih trenutaka i vrhunskih gastronomskih doživljaja, hrvatski vinari okupili su se kako bi proslavili vrhunska postignuća u kategorijama mladih vina i otvorenih vina. Sjajne trenutke dijeljenja priznanja obilježile su strast i predanost vinara koji su kroz svoje proizvode prenijeli autentičnost i bogatstvo hrvatskog vinogradarskog krajobraza.

Na 33. Međunarodnom susretu vinogradara i vinara Sabatina 2023., koji se održava u dubrovačkom Hotelu Valamar Lacroma, vinari s područja Zadarske županije osvojili su tri šampionske titule i najviše zlatnih odličja odličja u konkurenciji 411 uzoraka iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Stjepan Vučemilović je dvostruki šampion. Njegovo desertno vino Maraština & Malvasija dubrovačka, berba 2022. najbolje je ocijenjeno otvoreno desertno vino i najbolje ocijenjeno otvoreno vino.

Šampion u kategoriji mladih crnih vina je Trifun Poljak. Njegov Cabernet Sauvignon, berba 2023, osvojio je najviše bodova stručnog ocjenjivačkog žirija.

Zadarski vinari s ukupno 139 uzoraka, od kojih 80 u kategoriji mladih vina, 34 otvorenih, 17 buteljiranih i 8 u kategoriji jakih alkoholnih pića zastupljeniji su na ovogodišnjoj Sabatini. Na ovu prestižnu manifestaciju ukupno je pristiglo 411 uzoraka iz svih vinogradraskih krajeva Hrvatske te iz susjednih zemalja BiH i Crne Gore.

Najbolje otvoreno desertno vino i najbolje ocijenjeno otvoreno vino: OPG STJEPAN VUČEMILOVIĆ, Zadar - DESERTNO VINO - MARAŠTINA, MALVASIJA DUBROVAČKA 2022. Najbolje otvoreno bijelo vino: OPG FRANO PEŠELJ, Brna, otok Korčula - POŠIP 2022. Najbolje otvoreno crno vino: IVICA IVANDIĆ, Šestanovac - PLAVAC MALI 2022.

11.11.2023., 08:11h
04. svibanj 2024 04:43