41821
Pu Zadarska
StoryEditor
buran vikend

Nadzorom prometa za vikend utvrđeno 582 prekršaja

Policija je ukupno kontrolirala 1 324 vozilo i vozača, prekoračenje dopuštene brzine kretanja i dalje je najzastupljeniji prekršaj, dok je utvrđeno i 105 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda:

alkoholiziranost vozača,

vožnja nedopuštenim brzinama kretanja,

nekorištenje sigurnosnog pojasa,

nepropisna uporaba mobitela i

prekršaji motociklista. 

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici su proteklog vikenda od 19. do 22. srpnja 2024. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili ukupno 582 prekršaja od čega izdvajamo:

 18 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 

146 prekršaja zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja 

105 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa,

 33 prekršaja zbog nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zbog prekršaja nekorištenja zaštitne kacige na matociklu ili osobnom prijevoznom sredstvu policija je prekršajno sankcionirala 22 vozača.

Pet vozača je upravljalo vozilom prije položenog vozačkog ispita, tj. prije stjecanja prava na upravljanje dok je 37 vozača prekršajno sankcionirano zbog nepropisnog pretjecanja.

Također, policija je utvrdila 13 prekršaja zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda. 

Tijekom kontrole prometa zaustavljen na DC-08 u Biogradu te mu utvrđeno više prekršaja

Policijski službenici Policijske postaje Biograd su u nedjelju 21. srpnja u 17 sati na državnoj cesti DC-08 u Biogradu zaustavili automobil zagrebačkih reigistarskih oznaka s kojim je upravljao 48-godišnji hvatski državljanin.

Daljnjim postupanjem je utvrđeno kako vozač upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 0,83 g/kg za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Također je utvrđeno da je vozilu isteklo važenje tehničkog pregleda i police obveznog osiguranja.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznom osiguranju, vozač je doveden na Prekršajni odjel nadležnog Općisnkog suda gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru.

23.07.2024., 13:57h
08. rujan 2024 02:19