Grad Zadar
StoryEditor
prvi službeni posjet

Gradonačelnik Zadra primio izaslanstvo veleposlanstva Republike Koreje

Gradonačelnik Grada Zadra gospodin Branko Dukić primio je danas u prvi službeni posjet 3. tajnicu i vicekonzulicu veleposlanstva Republike Koreje u Republici Hrvatskoj, Junghyun Park i nedavno imenovanog počasnog konzula Republike Koreje u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Zadru i konzularnim ovlastima za Zadarsku i Ličko-senjsku županiju Zorana Horvata

Gradonačelnik je gostima izrazio srdačnu dobrodošlicu i zahvalio na posjeti te se osvrnuo na dugogodišnje prijateljske odnose dviju zemalja i odličnu suradnju Grada Zadra s veleposlanstvom Republike Koreje u Hrvatskoj.

Vicekonzulica Park je, predstavljajući počasnog konzula Horvata gradonačelniku i suradnicima, izrazila posebno zadovoljstvo radi budućeg otvaranja počasnog konzulata upravo u Zadru, nakon Splita i Rijeke, istaknuvši dugogodišnju suradnju i zasluge Zorana Horvata u jačanju prijateljskih i poslovnih veza između Koreje i Hrvatske. Zoran Horvat ujedno je predsjednik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba. U svom predstavljanju poveznica dviju zemalja, Junghyun Park se osvrnula na veliki broj korejskih turista koji posjećuje Hrvatsku i Zadar, a koji će se sigurno u skoro vrijeme povećavati, zahvaljujući ponovnoj uspostavi izravnih jeftinih avio-linija koje će se održavati 3 puta tjedno.

Povod za današnji sastanak bio je i najava Tjedna korejskog filma, koji bi se trebao održati krajem studenoga u Zadru pod pokroviteljstvom veleposlanstva Republike Koreje i na kojem će zadarska publika imati priliku vidjeti uspješne korejske filmove.

Sastanku su nazočile gđa Anita Gržan Martinović, viša savjetnica – specijalistica za međunarodnu suradnju i gđa Ivana Dadić, voditeljica Odsjeka za informiranje i odnose s građanstvom.

image
Grad Zadar
08.10.2024., 15:12h
09. listopad 2024 08:07