Kiosci na bedemimaTržnica Zadar
StoryEditor
Natječaj traje do 18. svibnja

Tržnica Zadar pokreće Javni natječaj za davanje u zakup kioska na Bedemu

Pravo sudjelovanja na javnom natječaju pripada pravnim i fizičkim osobama, koje su registrirane za obavljanje djelatnosti za koje se natječu.

Tržnica Zadar pokreće Javni natječaj za davanje u zakup kioska na Bedemu. U zakup se prema natječaju daju tri kioska te tri skladišna prostora i jedan pomoćni prostor. 

Pravo sudjelovanja na javnom natječaju pripada pravnim i fizičkim osobama, koje su registrirane za obavljanje djelatnosti za koje se natječu. Ponuda za sudjelovanje u natječaju mora sadržavati podatke ponuditelja odnosno tvrtke te broj žiro-računa - IBAN za povrat jamčevine, dokaz o izvršenoj uplati jamčevine prema zadanom iznosu na račun Tržnice Zadar d.o.o., HR8324070001100017456, sa svrhom uplate "Jamčevina" s tim da se u pozivu na broj navede 0IB ponuditelja. Ponuditeljima koji ne budu izabrani, jamčevina će biti vraćena, a jamčevina osobe čija ponuda bude prihvaćena će se zadržati i obračunati u zakupninu. Najpovoljniji ponuditelj gubi pravo na povrat jamčevine, ukoliko povuče ponudu nakon što se pristupi postupku javnog otvaranja ponuda. Jamčevine se kreću između 85 i 800 eura ovisno o veličini unajmljenog prostora. Detaljne iznose jamčevina i veličinu prostora možete pogledati u sljedećoj tablici.

image

Tablica lokacija i iznosa jamčevina

Tržnica Zadar

Također ponuditelj mora dostaviti dokaz (u originalu iii ovjereni preslik) i to iz sudskog registra (lzvadak o upisu u sudski registar) za trgovačko društvo iii ustanovu, odnosno lzvadak iz obrtnog registra, ako se radi o fizičkoj osobi, ne stariji od 30 dana, od dana raspisivanja ovog Natječaja te dokaz o podmirenim dospjelim obvezama prema državnom proračunu, s osnova javnih davanja o kojima službenu evidenciju vodi nadležna Porezna uprava (Potvrda porezne uprave u originalu iii ovjerenom presliku, ne starija od 30 dana, od dana objave natječaja).

Ponuditelji koji se natječu, pravna iii fizička osoba, moraju po svim osnovama imati podmirene dospjele obveze prema Gradu Zadru do trenutka javnog otvaranja ponuda. Osobe koje su bile odgovorne osobe u društvima, uprava društva/predsjednik uprave, osobe i pravne osobe osnivač/suosnivač u drugim pravnim osobama koje imaju dospjelih obveza prema Gradu Zadru, da bi bili sposobni ponuditelji, moraju imati podmirene dospjele obveze prema Gradu Zadru s osnova tih društva, do trenutka javnog otvaranja ponuda.

Ponuditelj je u ponudi dužan navesti djelatnost koju će obavljati u kiosku ili prostoru, koja treba biti u okviru djelatnosti navedenih u tablici, te će ista, ukoliko bude najpovoljniji ponuditelj biti upisana kao djelatnost u ugovoru o zakupu kioska ili prostora. Pravo na zakup kioska i prostora ima natjecatelj koji ispunjava uvjete iz natječaja, te uvjete utvrđene Zakonom o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora i Odluke o načinu davanja u ugovorni zakup prostora na lokacijama koje su u nadležnosti Tržnice Zadar d.o.o..

Ponuda mora biti izražena u eurima, mjesečno bez uračunatog PDV-a. Početna cijena je utvrđena bez uračunatog PDV-a. Za kiosk ili prostor, najpovoljniji ponuditelj prije sklapanja Ugovora o zakupu dužan je dostaviti kao osiguranje plaćanja bezuvjetnu bankarsku garanciju plativu na prvi poziv, u iznosu zaduženja za šest mjeseci zakupa. Radi osiguranja plaćanja zakupnine za ostatak ugovornog razdoblja, najpovoljniji ponuditelj dužan je dostaviti bjanko zadužnice solemnizirane kod javnog bilježnika u iznosu zakupnine za cijelo razdoblje trajanja zakupa. Ukoliko isti to ne ispuni u roku označenom u točki 11. ovog Natječaja, smatra se da je odustao od zakupa, te gubi pravo na povrat jamčevine. Kiosk ili prostor se daje u zakup neopremljen, u viđenom stanju, bez prava na povrat uloženih sredstava.

Zakupnik ne smije bez suglasnosti zakupodavca činiti preinake kioska ili prostora, kojima se bitno mijenja konstrukcija, raspored, površina, namjena iii vanjski izgled. U slučaju dobivanja suglasnosti zakupodavca za preinaku, zakupnik se obvezuje sam snositi troškove i odriče se bilo kakvih namirenja istih od strane zakupodavca, te preuzima obvezu nadoknade za svu eventualnu štetu uzrokovanu zakupodavcu iii trećim osobama uslijed obavljanja preinaka. Kiosk, prostor i ostala eventualna dodana vrijednost nakon isteka zakupa, vlasništvo su Tržnice Zadar d.o.o..

Ponuditelj može dostaviti samo jednu ponudu za kiosk ili prostor za koji se natječe. Ako se ponuditelj natječe za više kioska ili prostora, za svaki je potrebito dati odvojenu ponudu u posebnoj omotnici, te uplatiti jamčevinu za svaki pojedini poslovni prostor, s time da je originalne dokumente dovoljno dostaviti u jednoj ponudi, a u ostalim ponudama preslike istih s pozivanjem na dostavu originala u drugoj ponudi. Radi ostvarivanja prava prednosti pri izboru najpovoljnijeg ponuditelja, osobe na koje se odnosi Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.

Ponude za natječaj upućuju se u pisanom obliku Povjerenstvu za provedbu natječaja u zatvorenoj omotnici s naznakom “ZA NATJEČAJ, NE OTVARATI”, na adresu Tržnica Zadar d.o.o., Pod bedemom 1A, 23000 Zadar, bez obzira na način dostave, rok za dostavu ponuda je najkasnije do datuma i sata javnog otvaranja ponuda.

Najpovoljniji ponuditelj dužan je sklopiti Ugovor o zakupu najkasnije u roku od sedam dana od dana primitka Odluke o dodjeli. Ukoliko najpovoljniji ponuditelj ne sklopi Ugovor o zakupu u naznačenom roku, smatra se da je odustao od istog, te gubi pravo na povrat jamčevine, a predmetni kiosk ili prostor dodijelit će se slijedećem najpovoljnijem ponuditelju. Najpovoljniji ponuditelj kojem bude dodijeljen kiosk ili prostor, dužan ga je staviti u funkciju u roku od 30 dana od potpisivanja Ugovora. Javno otvaranje ponuda izvršiti će Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja dana 22. svibnja 2023. godine, u 12 sati u Maloj vijećnici, Narodni trg 1.

Otvaranju ponuda mogu biti nazočni ponuditelji iii ovlašteni predstavnici ponuditelja. O rezultatima izbora sudionici će biti izvješteni mailom najkasnije u roku od 4 dana, od dana javnog otvaranja ponuda. Ugovor o zakupu sklapa se kao ovršna isprava - potvrđen (solemniziran) kod Javnog bilježnika, sukladno odredbi čl. 4., st.3. Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnoga prostora, a na trošak zakupnika kod Javnog bilježnika. Direktor Tržnice Zadar d.o.o. zadržava pravo da nakon isteka roka iz natječaja, u cjelini iii djelomično poništi natječaj, bez iznošenja razloga.

08.05.2023., 09:05h
18. svibanj 2024 20:17