gesta plesna udrugaDenis Štangl
StoryEditor
Priča o prijateljstvu i ljubavi prema umjetnosti

Plesna udruga Gesta sutra na daske HNK Zadar postavlja novi mjuzikl KO?AUTOR

Mjuzikl KO?AUTOR premijerno će u ponedjeljak 5.lipnja 2023. u HNK Zadar od 19 sati ispričati priču o prijateljstvu,stvaranju, predanom radu kroz ljubav prema umjetnosti

Nova glazbeno, dramsko plesna produkcija zadarske Plesne udruge Gesta pod nazivom KO?AUTOR, premijerno će u ponedjeljak 5.lipnja 2023. ispričati priču o prijateljstvu,stvaranju, predanom radu kroz ljubav prema umjetnosti. Predstava je pripremana kroz drugi dio plesne sezone, ali je već dugo bila u planu. Čekala je samo zeleno svjetlo.

image

Plakat

Pharos1/plesna Udruga Gesta
Autorica svih Gestinih predstava umjetnička voditeljica Nena Jurišić, rekla bi kako je svaka priča čista ljudska emocija koja je vodi kroz stvaranje. Svi koji me znaju opisali bi me kao tešku emotivku i sigurno je to taj tajni kod koji uvijek imam u rukavu kod stvaranja predstave. Već sam bezbroj puta naglasila kako kroz rad s djecom osim plesnog pedagoškog rada i djelovanja, veliku ulogu ima i plodno tlo za ekspanziju mojih snova…. Ova predstava je upravo to. Ples koji je primaran u mom radu i moja prva ljubav,ali i glazba koja me oblikovala kroz odrastanje uz priče koje su uvijek pronalazile put do papira na kojem se stvarao novi svijet za moj rad u Gesti. S obzirom da se radi o mjuziklu, songovima sam ispričala djelove priče, uz sjajnu glumačku postavu i cijeli plesni ansambl Geste. Izuzetno sam uživala u svakom djelu procesa rada, u kojem sam vjerujem dala svoj maximum.

Ovaj put sam tri u jedan, autor predstave, autor songova i koreograf, dok je sjajan text napisala nagrađivana i dugogodišnja Gestina desna ruka glumica, lutkarica, pripovjedačica Sanja Grgina. Sanja je ujedno i režirala ovu predstavu, pa se osvrnula na temu predstave.. Koja je formula uspjeha i postoji li,a da ne izaziva frustracije? Ono što smo dosad naučili,jest: uspješan biti i ne imati prijatelja i biti emotivno zapušten, nije opcija koju bismo izabrali.Mi u Gesti duboko vjerujemo da smo jedni drugima podrška kako u poslu tako i u privatnim životima, te tako znamo da je prijateljstvo najvažniji odnos kojeg možemo izgraditi kroz život,a to je uspjeh…kaže Grgina.

U predstavi glume sjajni mladi glumci Kazališta lutaka Lino Brozić i Dominik Karakašić uz dječaka glumca Marka Trošelja. Aranžmane i glazbu za ovaj mjuzikl potpisuje Renato Babić, a scenografiju Robert Košta. Kostimografiju potpisuje Nataša Perović, a rekvizite Adriano Košta. Ton majstor je kao i uvijek Drako Predragović Dabi, a majstor svjetla Frane Papić.

04.06.2023., 10:29h
26. travanj 2024 01:13