<p>IZLOŽBA MASA I ŠPUDA</p>
IZLOŽBA MASA I ŠPUDAMas I Špud
StoryEditor
U PETAK SE OTVARA IZLOŽBA PLAKATA I URADAKA

SURADNJA MAS-A I ŠPUD-A Pedagoške radionice restauracije i konzervacije stakla...

U projektu su sudjelovali učenici 3.a i 3.c razreda grafičkih dizajnera Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zadra...

U periodu od 17. do 27. travnja 2023. realizirane su praktične i teorijske radionice u suradnji Muzeja antičkog stakla u Zadru i učenika trećih razreda Grafičkog odjela Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar.

Radionicama su ostvareni različiti oblici vizualnih i materijalnih eksponata koji ilustriraju uspješno provedene postupke konzervacije i restauracije stakla. U sklopu proslave 14. obljetnice otvaranja Muzeja antičkog stakla u Zadru izložbom učeničkih radova prezentirat će ostvarena grafička i restauratorska rješenja.

Izložba je organizirana povodom obilježavanja 14. godišnjice rada Muzeja antičkog stakla u Zadru, a prikazuje ostvarena grafička i restauratorska rješenja nastala pod mentorstvom muzejskog konzervatora-restauratora i kustosa Šime Perovića te profesora grafičkog odjela Srednje škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Jelene Franulović i Josipa Mišulića. 

Ovo je još jedan u nizu uspješnih projekata učenika ŠPUD-a Zadar i Muzeja antičkog stakla kojim se ostvaruje praktičan rad i potiče usvajanje novih znanja i vještina.

U PROJEKTU SU SUDJELOVALI UČENICI 3.A I 3.C RAZREDA SMJER - GRAFIČKI DIZAJNER:

MATEA KATAVIĆ, MARETA BILOGLAV, BRUNO BUČIĆ, MATIJA MIOČIĆ, LUCIJA BOBIĆ, KRISTINA RADOŠ, PAULA LUKIĆ, MIHAELA TOPALLI, LUCIJAN NIŽIĆ, PETRA KAICA, KLARA GLAVAN, MARKO PROLE, KARLO KONČURAT, KARLO KLARIĆ, LUNA MARIA MAJDANDŽIĆ, GREGOR GRŽAN. MENTORI: ŠIME PEROVIĆ (MAS), JELENA FRANULOVIĆ I JOSIP MIŠULIĆ (ŠPUD)...

04.05.2023., 10:30h
ZADARSKI TJEDNIK
19. svibanj 2024 20:33