<p>Koncert Terezije Cukrov</p>
Koncert Terezije CukrovKu Zd
StoryEditor
OD 20 SATI

U četvrtak poslušajte Tereziju Cukrov u Koncertnoj dvorani braće Bersa

Kao solistica i komorna glazbenica, Terezija Cukrov nastupala je u Europi, Americi i Aziji. Debitirala je solističkim recitalom u dvorani Carnegie Hall 2008. godine

U četvrtak, 8. veljače, s početkom u 20 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa počinje koncert solistice i komorne glazbenice - Terezije Cukrov.

Terezija Cukrov, koju je prestižni New York Times ocijenio pijanisticom "impresivne snage i samopouzdanja" predstavlja dva instrumenta i dva skladatelja iz dva različita razdoblja: Mozarta na fortepianu i Messiaena na modernom klaviru.

Kao solistica i komorna glazbenica, Terezija Cukrov nastupala je u Europi, Americi i Aziji. Debitirala je solističkim recitalom u dvorani Carnegie Hall 2008. godine. Sudjelovala je u projektu za preparirani klavir u Muzeju moderne umjetnosti (MoMA) u New Yorku, a predstavila se i recitalom na toy pianu na Muzičkom biennalu Zagreb (2015.).

Održala je pijanističke seminare u Hrvatskoj, SAD-u i Hong Kongu te je predavala o elementima folklora u pijanističkoj literaturi hrvatskih skladatelja na sveučilištima u Sloveniji, Srbiji, Rusiji i Gruziji. Nakon studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, usavršavala se u Bergamu i Parizu, magistrirala na Konzervatoriju Mannes u New Yorku i doktorirala na Sveučilištu Rutgers u New Brunswicku u SAD-u.

Ulaznice se mogu nabaviti putem linka.

07.02.2024., 11:05h
02. svibanj 2024 11:02