KK ZADARKk Zadar
StoryEditor
ŽGANEC JUNAK POBJEDE

Zadru važni bodovi protiv Igokee

Košarkaši Zadra slavili su u 22. kolu AdmiralBet ABA lige protiv Igokee m:tel rezultatom 74:59 (17:10, 16:13, 14:16, 27:20). Velika je to pobjeda u borbi za dobru poziciju u play offu, odnosno peto mjesto, budući da je momčad iz Aleksandrovca do sada Zadru prvi pratitelj. S obzirom na to da je Zadar nadoknadio zaostatak iz prve utakmice, čak i u slučaju da završi s istim brojem bodova kao Igokea, bit će plasiran ispred nje

Utakmicu je Igokea otvorila sretnom tricom Filipovića od table, dok Zadru nije ni sreća pomagala u postizanju prvog poena. Nakon više od tri minute Božić je uspio završiti iz kontre, a onda i preko Žganeca doći do 4:3. Sve to govori koliko je siromašna bila igra i jednih i drugih u prvih pet minuta. Trgnuo se prvi Zadar, koji nije uspijevao izgraditi igru ispod koša na Mazalinu i Božiću, ali su trice za ubacili Žganec i Drežnjak za vodstvo 17:10 na kraju prve četvrtine.

image
Kk Zadar
image
Kk Zadar

Nastavio je raspoloženi Žganec tricom i asistencijom za Lakića, a kad je Mazalin prvi put probio obranu za svoj lagani koš i 24:10 Jovanović opet mora zvati minutu odmora. U šest minuta igre Igokea je samo jednom pogodila, Zadar je došao do +16 ali kreću i gosti, serijom trica, slobodnih bacanja, Zadrovih propuštenih napada rade seriju 10:0 i stižu na svega -6 (28:22). Trica Vujačića u zadnjem napadu ipak je domaćine ostavila na dvoznamenkastoj prednosti (33:23).

Koliko je to varljiv rezultat pokazao je početak drugog poluvremena, kada je Igokea uz razbuđenog Filipovića opet ušla u nisku razliku, na samo dva poena razlike. Još jednom se pojavio Žganec, najraspoloženiji igrač Zadra u svakoj četvrtini, ubacio tricu, blokirao Filipovića, dao dvije asistencije i ponovno uveo Zadar u komforniju situaciju.

image
Kk Zadar
image
Kk Zadar

Kakva-takva neizvjesnost je trajala još nekoliko minuta, sve dok Žganec i Mazalin nisu povezali tri akcije za vodstvo 69:53, što bi i za momčadi puno bolje od Igokee bilo nedostižno u zadnje dvije minute.

Junak pobjede bio je Karlo Žganec s 21 poenom (šut za tricu 5-7), iako je po valorizaciji još jednom najuspješniji bio Luka Božić, s učinkom  od 19 poena, 10 skokova i 5 asistencija. Kod gostiju zapaženiju partiju imali su Marić (15) i Filipović (13).

image
Kk Zadar

Danijel Jusup, trener Zadra: Igokea je nezgodna čvrsta ekipa, koja može raditi probleme.  Imaju izvanserijske šutere, ako popusti koncentracija nastanu problemi. Obranu smo igrali na velikoj razini, skakali smo, preuzimali, ali i izgubili napadački ritam. Ipak smo se obranili, kad smo napravili razliku utakmica je ušla u mirnije vode. Drago mi je da smo pobijedili s višom razlikom nego smo izgubili u prvoj utakmici, tako da ćemo u slučaju istog broja bodova biti ispred njih. Čestitam igračima, stručnom stožeru i navijačima koji su bili super i nadam se da ćemo se i dalje zajedno boriti do kraja. Nismo htjeli riskirati s Ramljakom, iako više nema temperaturu. Dosta je iscrpljen pa nismo forsirali.

Vladimir Jovanović, trener Igokee m:tel: Utakmica je bila prava košarkaška, fajterska, čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. Znali smo u pripremi utakmice da su jako atipična momčad koja igra s visokom petorkom, da su protiv mnogih dominantni na low postu. Pokušali smo u kratko vrijeme promijeniti obranu i izvesti ih zone komfora. Mislim da smo u nekim dijelovima uspjeli, ali kada Zadar ubaci veliki broj trica, posebice igrači od kojih se to ne očekuje, onda ih je nemoguće pobijediti na domaćem terenu. Mislim da smo u napadu odigrali lošije, promašili veliki broj otvorenih šutova i zicera, uz 10 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu to je previše za gostujući teren poput ovog.

image
Kk Zadar
image
Kk Zadar
08.03.2024., 09:45h
12. svibanj 2024 21:59