42894
Joško Gatara
StoryEditor
ribolovna prognoza 31.8.-6.9.

Uspješan ribolov ujutro i predvečer

Zadnji dani zadnje četvrti kvarta i naročito dani mine škura mlađaka pružit će dobre uvjete za ribolov, pogotovo u jutarnjim satima te u satima pred sumrak i mrak. U ovom razdoblju se noćni sati ne preporučuju za ribolov

Još uvijek dobri vremenski i ribolovni uvjeti osiguravat će uspješan ribolov najvećim dijelom u jutarnjim satima i satima pred sumrak i mrak. Uglavnom će prevladavati sunčano i toplo vrijeme s mogućnošću malog poremećaja uz nevrijeme i grmljavinu. Temperature su još uvijek visoke i kretat će se danju između 30 i 33 stupnja, a noću između 20 i 23 stupnja. Puhat će slabi vjetrovi SSZ, SZ, JZ, JJZ, i JJI smjerova jačine od 9 do 13 km na sat. Povoljna strujanja omogućavat će u jutarnjim i poslijepodnevnim satima kvalitetan i uspješan ribolov

Subota, 31. kolovoza: zadnja četvrt-kvarat: šesti dan; u svitanju i prijepodne do 10 sati dobro, a onda do 12 sati slabije pa podnošljivo do 18 sati. Dobro do sumraka. Vrlo dobro do mraka. Noć nije za ribolov.

Nedjelja, 1. rujna: zadnja četvrt-kvarat: sedmi dan; dobro u svitanju i prvim satima jutra. Podnošljivo do 12 sati. Dobro u poslijepodnevnim satima do sumraka. Vrlo dobro u satima do mraka. Ni ova noć nije za ribolov.

Ponedjeljak, 2. rujna: zadnja četvrt-kvarat: osmi dan; dobro u svitanju i jutarnjim satima pa nešto slabije do 12 sati. A onda u satima do sumraka dobro. Vrlo dobro do mraka, a onda noću slabo.

Utorak, 3. rujna mina škur- mlađak:-prvi dan; odlično u svitanju i prvim satima jutra. Vrlo dobro do 12 sati. Vrlo dobro i u prvim satima poslijepodneva pa nešto slabije do sumraka. Vrlo dobro do mraka. Noću slabo.

Srijeda, 4. rujna: - mina škur - mlađak:- drugi dan; odlično u svitanju i ujutro do 10 sati. Vrlo dobro do 12 sati. Podnošljivo do sumraka i sve bolje i dobro do mraka. Noću slabo.

Četvrtak, 5. rujna: mina škur-mlađak:- treći dan; vrlo dobro od svitanja i ujutro do 11. Odlično do 16 sati pa podnošljivo u poslijepodnevnim satima do sumraka. Dobro do mraka. Noću slabo.

Petak, 6. rujna: mina škur-mlađak: četvrti dan: vrlo dobro u svitanju i jutarnjim satima, a onda do 16 sati odlično. Podnošljivo do prije sumraka pa dobro do sumraka i vrlo dobro do mraka. Noć nije za ribolov.

Zadnji dani zadnje četvrti kvarta i naročito dani mine škura mlađaka pružit će dobre uvjete za ribolov, pogotovo u jutarnjim satima te u satima pred sumrak i mrak. U ovom razdoblju se noćni sati ne preporučuju za ribolov. S obzirom da je vrijeme još uvijek toplo potrebno se dobro opskrbiti pitkom vodom, može i bevandom i dobrom količinom leda. Ne preporučamo slatke sokove jer izazivaju veću žeđ. Pobrinite se da nabavite dobru i kvalitetnu ješku pa će i ulov biti kvalitetan, a malo sreće dobro će doći i zato svakako pružite “ribaru roge” prije nego li bacite predvez s ješkom u more.

Izlazak i zalazak Sunca

Sunce u ovom ribolovnom razdoblju na zadarskom području izlazi između 06:21 i 06:23 sati a zalazi između 19:36 i 19:24 sati.

Faze Mjeseca

Faza zadnje četvrti-kvarta traje do 3. rujna u 05:20 sati, kada započinje faza mine škura-mlađaka i traje do 11. rujna, kada ustupa mjesto fazi prve četvrti.

30.08.2024., 17:18h
JOŠKO GATARA
16. rujan 2024 21:16