Županijska skupštinaFilip Brala
StoryEditor
AKTUALNI SAT DANAŠNJE SJEDNICE ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

Nema odgovora kako će pacijenti koji su u bolnici satima koristiti i plaćati parking kod OB Zadar...

Izjednačili ste te pacijente s onima koji šetaju plažom, naglasio je Zlatko Marasović (SDP)...

Na današnjoj, 12. sjednici Skupštine Zadarske županije, Aktualni sat započeo je Jure Zubčić (SDP) pitavši zašto je još prije četiri mjeseca postavljena tabla o gradnji škole na Pagu kada "nije ni travčica pomaknuta" te upozorivši da uskoro ističe građevinska dozvola za gradnju te škole.

Župan Božidar Longin odgovorio je da Županija nema sredstava za gradnju te da će to pokušati ostvariti putem europskih fondova.

Osim toga, Zubčić je otvorio pitanje o zbrinjavanju komunalnog otpada u Županiji.

Parking kod OB Zadar

image

Skupština Zadarske županije

Filip Brala

Vedrana Mišković (SDP) komentirala je kako novim Prijedlogom o Prostornom planu nije riješen problem Šepurina, odnosno da Grad Nin i dalje nije nadležan za rješavanje tog zapuštenog prostora, dok je Zlatko Marasović (SDP) zatražio nalaz prosvjetne inspekcije i obrazloženje raspuštanja Školskog odbora u Srednjoj školi Biograd na Moru.

Također, Marasović je ukazao i na problem naplate parkinga kod OB Zadar, točnije na to da svota ispada prevelika za pacijente koji dolaze sami u bolnicu i ostaju satima.

- Izjednačili ste te pacijente s onima koji šetaju plažom, naglasio je Marasović.

image

Županijska skupština

Filip Brala

- Uvođenje naplate parkinga kod OB Zadar nije bilo radi stjecanja profita, već uvođenje reda, odgovorio je Longin dodavši da su mnogi tu ostavljali automobile danima te da je uvođenje naplate bio dobar korak koji će biti i još bolji.

image

Dr. sc. Zoran Šikić (HDZ) i Željko Šoša (HDZ)

Filip Brala

Jure Zubčić je u ime Kluba vijećnika SDP-a pitao tko plaća oglase, plakate i ostale reklamne materijale za Dvije palače te kad će Grad i Županija "prekinuti igru prijestolja" i dogovoriti se tko će upravljati tom ustanovom.

- Ne znam tko to plaća, mi ne plaćamo, Županija ne, kratko je odgovorio župan.

Zaštita Paškog baškotina

Marko Pupić-Bakrač (AM) govorio je o svom "hapšenju" i navodnom represiji zbog prijetnji putem Facebook statusa te pozvao policajce da rade pošteno svoj posao.

image

Župan Božidar Longin

Filip Brala

Angelo Žilić (nestranački) pohvalio je radove na državnoj cesti kod skretanja u Nadin što je predložio na sjednici Skupštine prije nekoliko mjeseci, dok je Ivica Žuvela pozvao HDZ i SDP da potpišu koaliciju jer su, kako je on rekao, inicirali prijevremene izbore u Kalima na što je župan odgovorio da su to tražile sve stranke...

image

Detalj sa skupštine

Filip Brala

Žuvela je pitao i o napretku hospicija. Milan Stojanov (HNS) govorio je o komunalnim vezovima u Dragama, tj. o uvjetima za dobivanje među kojima bi, kako je naveo, prednost trebalo dati onima koji tu imaju prebivalište s čim se župan složio i najavio da će otići provjeriti te ga pozvati da se pridruži.

image

Ivica Žuvela (nezavisni vijećnika s liste grupe birača)

Filip Brala

Nevenka Marinović (HDZ) predložila je da, radi turizma i gospodarstva, širimo oznaku izvornosti proizvoda na primjeru Paškog baškotina detaljno objasnivši njegove specifičnosti.

Detaljnije o pitanjima i objašnjenjima obavijestit ćemo Vas nakon županovih odgovora.

image

ANGELO ŽILIĆ (NESTRANAČKI)

Filip Brala

Valja napomenuti da je današnja sjednica održana u Domu županije nakon što je bila u Poličniku od početka pandemije te da su je zainteresirani građani mogli pratiti izravan prijenos putem YouTubea.

image

Župan sa suradnicima

Filip Brala
image

Jure Zubčić (SDP)

Filip Brala
image

Vedrana Mišković (SDP)

Filip Brala
30.03.2023., 16:05h
DORIS BABIĆ
25. travanj 2024 20:28