Ražanac je posjetio i županZadrska županija
StoryEditor

U općini Ražanac: Uređena plaža u Ljupču, kreću radovi na luci u Rtini, uskoro i - LED rasvjeta...

Župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Općinu Ražanac gdje u u pratnji načelnika Damira Jordana obišao više projekata koji se trenutno provode na području općine.

U Krnezi je dovršen projekt izmještanja autobusnog stajališta vrijedan pola milijuna kuna, dok se na županijskoj cesti u Radovinu postavlja novi nogostup, sve u suradnji sa Županijskom upravom za ceste. U Ljupču je dovršen projekt uređenja plaže Oseka vrijedan milijun kuna, dok je mjesto Ražanac dobilo novu tržnicu-ribarnicu vrijednu 2 milijuna kuna. Sredinom rujna pak, započet će 1,7 milijuna kuna vrijedni radovi na sanaciji luke u Rtini, a paralelno s tim Županijska lučka uprava Zadar priprema projektnu dokumentaciju za sanaciju i rekonstrukciju rive u Ražancu.

U Krnezi je dovršen projekt izmještanja autobusnog stajališta vrijedan pola milijuna kuna, na županijskoj cesti u Radovinu postavlja novi nogostup, općinsko središte dobilo je novu tržnicu-ribarnicu vrijednu 2 milijuna kuna, a najavljena je i sanacija i rekonstrukcija rive za što se priprema  projektna dokumentacija...

"Vidjeli smo da se na području Općine Ražanac događaju brojni projekti. Ovo područje razvija se vrlo dinamično, na čemu čestitam načelniku Jordanu i njegovim suradnicima. Zadarska županija i naše ustanove u okviru svojih mogućnosti nastojat će pratiti i buduće projekte na području općine s ciljem kvalitetnih uvjeta za život svih stanovnika", istaknuo je župan dodavši da će Županija aktivno surađivati s Općinom na projektu proširenja škole u Ražancu i izgradnje školske sportske dvorane.

"Drago nam je da se župan sa suradnicima osobno uvjerio kako se na području naše općine provode brojni projekti. Oni su rezultat jedne kvalitetne sinergije općinske i županijske vlasti s Vladom RH, a aktivno koristimo i sredstva Europske unije", kazao je načelnik Jordan koji je napomenuo kako je ovogodišnja turistička sezona i na području Ražanca bila vrlo uspješna.

Od ostalih strateških projekata u planu je izgradnja novog dječjeg vrtića u Radovinu, dok će se u dvorištu područne osnovne škole u Rtini postaviti moderno dječje igralište maritimne tematike, a dječje igralište dobit će i mjesto Ražanac.

U planu je izgradnja novog dječjeg vrtića u Radovinu, dok će se u dvorištu područne osnovne škole u Rtini postaviti moderno dječje igralište maritimne tematike, a dječje igralište dobit će i mjesto Ražanac...

"Općina Ražanac je dobila suglasnost Vlade RH na zaduženje kod HBOR-a za ESIF kredit u iznosu od 3.66 milijuna kuna za financiranje modernizacije javne rasvjete. Stare svjetiljke planiramo zamijeniti s 1126 novih visoko efikasnih LED svjetiljki koje doprinose zaštiti okoliša te povećavaju energetsku učinkovitost sustava", najavio je načelnik Damir Jordan.

image

Provodi se i priprema niz projekata

Zadarska županija
10.09.2022., 16:08h
25. travanj 2024 18:42