<p>DomZadarske županije na Poluotoku</p>
DomZadarske županije na PoluotokuLuka Jeličić
StoryEditor
Nove mogućnosti medicinskih usluga

U utorak u Domu županije okrugli stol „Telemedicina na području Zadarske županije: Potencijali i perspektive"

Na okruglom stolu predstavit će se projekt Telecordis i budući pravci razvoja telemedicine na području Zadarske županije, a rasprava će pružiti dublji uvid u način na koji Telecordis i slični projekti mogu unaprijediti živote naših građana

u utorak, 20. lipnja 2023., u Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije u vremenu od 10 do 11.30 sati održat će se okrugli stol na temu „Telemedicina na području Zadarske županije: Potencijali i perspektive“. Okrugli stol  organizira Zadarska županija   u suradnji s Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu, Općom bolnicom Zadar te Domom zdravlja Zadarske županije, a s ciljem boljeg upoznavanja javnosti s novim mogućnostima medicinskih usluga.

Naime, kroz projekt Telecordis nabavljena je medicinska i računalna oprema koja je postavljena na 40 ruralnih i udaljenih područja domova zdravlja u Republici Hrvatskoj, uključujući i Dom zdravlja Zadarske županije. U sklopu projekta telemedicinski centri povezani su s telemedicinskim specijalističkim centrima, čime je omogućeno pružanje telekardioloških usluga stanovništvu ruralnih, udaljenih i otočnih područja.

U sklopu projekta Telecordis opremljene su ispostave Doma zdravlja Zadarske županije u Biogradu na Moru, Benkovcu, Obrovcu, Starigradu Paklenici te na Dugom otoku u Žmanu. Nakon postavljanja opreme osoblje ovih ambulanti je prošlo obuku, čime je omogućeno pružanje naprednih kardioloških medicinskih usluga lokalnom stanovništvu. To znači da za navedene usluge stanovništvo ovog područja više neće morati odlaziti u Opću bolnicu Zadar, već će te usluge moći dobiti na području svog Doma zdravlja.

Na okruglom stolu predstavit će se projekt Telecordis i budući pravci razvoja telemedicine na području Zadarske županije, a rasprava će pružiti dublji uvid u način na koji Telecordis i slični projekti mogu unaprijediti živote naših građana.

Na okruglom stolu će sudjelovati:

Božidar Longin, dipl. ing., župan Zadarske županije

prim. mr. sc. Maja Grba Bujević, dr. med. spec., ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu

mr. sc. Marko Kolega, dr. med., pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo Zadarske županije

Željko Čulina, dr. med. spec., ravnatelj Opće bolnice Zadar

izv. prof. dr. sc. Dražen Zekanović, dr. med. spec., voditelj Odjela za kardiologiju Opće bolnice Zadar

mr. sc. Renata Bek, dr. med. spec., ravnateljica Doma zdravlja Zadarske županije

15.06.2023., 12:29h
19. svibanj 2024 07:38