izvor: Pixabay
StoryEditor
Ukupno 55 tisuća eura

Donosimo popis poduzetnika kojima je Zadarska županija dodijelila potpore

Nakon provedenog javnog poziva, ukupno je 29 mikro poduzetnika s područja Zadarske županije ostvarilo pravo na županijsku potporu. Korisnici potpora mogli su biti mikro subjekti malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva (poduzetnici s manje od 10 zaposlenih) koji imaju sjedište i posluju na području Zadarske županije te obavljaju djelatnost tijekom cijele godine

image

Popis poduzetnika koji su dobili potporu od zadarske županije

Zadarska županija

Bespovratne potpore dodjeljuju se za nabavu opreme za proizvodne i uslužne djelatnosti za poduzetnike u sektoru malog gospodarstva. Potpora za sufinanciranje nabave dugotrajne materijalne imovine iznosi 50% prihvatljivih troškova, a najviše 3.000 eura po poduzetniku.

Iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu odobrena su sredstva za potpore za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima u ukupnom iznosu od 55.494,46 eura.

"Ciljevi dodjela potpora su smanjenje početnih financijskih izdataka poduzetnika prilikom pokretanja poslovanja, povećanje broja gospodarskih subjekata te podizanje razine konkurentnosti u sektoru malog gospodarstva. Poticajima kojima godinama pomažemo mikro poduzetnike nastojimo osnažiti sektor malih proizvodnih djelatnosti i sektor uslužnih djelatnosti te im pomoći u širenju i podizanju kvalitete poslovanja", kazao je pročelnik za gospodarstvo i turizam Ante Sjauš.

Temeljem članka 6. Javnog poziva za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije za 2024. godinu, Upravni odjel za gospodarstvo i turizam objavio je Odluku o dodjeli potpora s popisom korisnika i iznosima odobrenih novčanih sredstava.

Cjelovita odluka može se pronaći na ovoj poveznici.

16.10.2024., 13:47h
18. listopad 2024 07:19