Izložba fotografija ”Otvoren objektiv”Linda Vidović
StoryEditor

VELIKA FOTOGALERIJA - Dani Gospe Loretske 2023.

Društvo zadarskih Arbanasa i ove godine organizira obilježavanje Dana Gospe Loretske ususret blagdanu njihove zaštitinice koji se slavi 10. svibnja

Ovogodišnje obilježavanje Dana Gospe Loretske započelo je jučer, u četvrtak, 4. svibnja u 17 sati, u prostorima Sjedišta Društva zadarskih Arbanasa, koji dijele s Gradskom knjižnicom Zadar, Ogrankom “Aleksandar Stipčević” Arbanasi. Program se otvorio govorom dopredsjednika DZA, Doriana Perovića, koji se dotaknuo povijesti Društva uoči njegova 30-ogodišnjega djelovanja. Potom je uslijedilo otvaranje izložbe fotografija “Otvoren objektiv” troje Arbanasa - Andreja Perovića, Đena Petanija i Andree Perović. U fotogaleriji ispod naslova pogledajte kako je izgledalo otvaranje.

image

Izložba fotografija "Otvoren objektiv"

Linda Vidović

U utorak, 9. svibnja, u 17 sati, prof. Ivan Paštar održat će predavanje “Poljoprivredna stanica u Arbanasima - Praktična poljoprivredna škola”, a u 18 sati slijedi izlaganje dipl. ing. Doriana Perovića o djelovanju DZA za arbanaški govor “folum”, nakon čega će biti predstavljen peti broj glasnika Društva zadarskih Arbanasa “Arbanaški Librić”, uz osvrt Daria Tikulina Stipčevića na ime povijesne dvojne pokrajine Dalmacije - Arbanije s glavnim gradom Zadrom. U srijedu, 10. svibnja, blagdan je Gospe Loretske, kada se tradicionalno organizira procesija, te taj dan nije predviđen za organizirana predavanja.

image

Izložba fotografija "Otvoren objektiv"

Linda Vidović

Pridružimo se proslavi blagdana i obilježavanja Dana Gospe Loretske putem prisustvovanja u edukativnim predavanjima i procesiji kroz Arbanase. To će biti lijepa prilika da očuvamo njihovu vrijednu tradiciju i da našu djecu upoznamo s bogatstvom kulturne baštine koju se oni iznimno trude njegovati i promicati.

image

Izložba fotografija "Otvoren objektiv"

Linda Vidović
05.05.2023., 12:25h
29. travanj 2024 18:26