HIT MANKino Zona
StoryEditor
razni žanrovi

Srpanjski bogati program Kino Zone započinje u četvrtak uz komediju ‘Hit Man‘

Ovomjesečni bogati program u Kino Zoni započinjemo u četvrtak 4. srpnja uz urnebesno zabavnu romantično akcijsku komediju ‘‘Hit Man‘‘ istaknutog američkog redatelja, Richarda Linklatera.

Profesor filozofije koji radi kao svojevrsni plaćeni ubojica za svoju gradsku policijsku upravu, spušta se na opasno, sumnjivo područje kada shvati da ga privlači žena koja angažira njegove usluge…

Linklaterovnajnoviji film zasnovan je prema novinskom članku iz 2001., objavljenom u magazinu Texas Monthly. U njemu je opisan slučaj policajca Garyja Johnsona, koji se pretvarao da je plaćeni ubojica kako bi uhitio one koji bi zatražili njegove usluge. Od premijernog prošlogodišnjeg prikazivanja na festivalu u Veneciji, film je skupio mahom odlične kritike, a uz scenarij i režiju, posebno se ističe i izvanredna gluma Glena Powella te Adrie Arone.

Iz romantično-komičnih voda se u nedjelju 7. srpnja selimo u vruće afričke pješčane dine i nemilosrdnu stvarnost današnjih migranata kroz fantastičnu dramu Mattea Garronea, ‘‘Ja, kapetan‘‘!

‘‘Ja, kapetan‘‘ epska je priča o tinejdžeru koji skupa sa svojim rođakom odluči napustiti Dakar u Senegalu te se zaputiti do Europe. Priča o Seydouu i Moussi moderna je odiseja u kojoj dvojica protagonista moraju nadvladati niz ozbiljnih prepreka…

Ova krajnje humana, potresna, nerijetko nadrealna, ali i inspirativna priča otkriva nam svijet o kakvom ne znamo suviše, problemu koji je sveprisutan i trajan. O kvaliteti filma svjedoče i brojna priznanja uključujući u uvodu spomenutog Srebrnog lava i nominaciju za Oskara.

Surovu stvarnost tragičnih likova u petak 12. srpnja ćemo pak zamijeniti jednim posve surealnim svijetom određenog Vincenta u filmu ‘‘Vincent mora umrijeti‘‘!

Priča filma "Vincent mora umrijeti" vrti se oko Vincenta kojeg jednog dana skupina nasumičnih strana započne napadati s ubojitim namjerama. Budući mu se život nađe u opasnosti, a kako stvari sve više i više izmiču kontroli, on biva prisiljen pobjeći i u potpunosti promijeniti svoj život…

Režiju ovog uvrnutog filma koji vješto spaja žanrove komedije, horora, fantazije i drame potpisuje Stéphan Castang, a glavne uloge tumače Karim Leklou, VimalaPons i François Chattot.

Nakon finala europskog nogometnog prvenstva na ljetnu pozornicu se vraćamo u ponedjeljak 15. srpnja uz jedan od najhvaljenijih filmova protekle godine, izvanrednu sportsku dramu ‘‘Željezna kandža‘‘!

Film ‘‘Čelična kandža‘‘ istinita je priča o nerazdvojivoj braći Von Erich koji su ispisali povijest natječući se u iznimno kompetitivnom svijetu profesionalnih hrvača ranih osamdesetih godina. Kroz tragediju i trijumf, u sjeni svog dominantnog oca i trenera, braća traže besmrtnost veću od života na najvećoj sportskoj pozornici na svijetu…

Glavnu, po mnogima i ulogu karijere pružio je slavni ZacEffron koji je ovdje gotovo neprepoznatljiv, mišićima napumpan.

Četvrtak 18. srpnja biti će pak obilježen još jednim bizarnim, ali krajnje zabavnim i originalnim filmom ‘‘DreamScenario‘‘ u kojem glavnu ulogu tumači legendarni Nicolas Cage!

Život nesretnog obiteljskog čovjeka Paula Matthewsa u potpunosti se preokrene nakon što ga milijuni stranaca odjednom započnu viđati u svojim snovima. Međutim, nakon što im se snovi s Paulom ubrzo počinju pretvarati u prave noćne more, naš junak će morati pronaći način kako se nositi s novostečenom slavom u ovoj potpuno otkačenoj i neumorno zabavnoj komediji…

Cageove nadrealne probleme ćemo u nedjelju 21. srpnja zamijeniti onima stvarnim jedne sarajevske tinejdžerice u filmu ‘‘Ekskurzija‘‘!

Dok se njezin razred priprema za izlet, sarajevska tinejdžerica Iman privlači pažnju starijeg dečka. Kada za vrijeme igre istine ili izazova slaže da se poseksala, glasina se proširi školom i stvari izmiču kontroli…

Režiju ovog u mnogočemu aktualnog i značajnog filma potpisuje Una Gunjak.

Nakon ‘‘Ekskurzije‘‘ na red stiže i jedan domaći dokumentarni film, a ovaj je uistinu posebna poslastica za sve ljubitelje domaće rock glazbe. Riječ je o filmu ‘‘Iz sve snage‘‘ Dimitra Dimitrovskog Dibe koji je na rasporedu u četvrtak 25. srpnja.

Na izdisaju novog vala rađala se nekoherentna underground glazbena scena koja je prošla ispod radara velikih diskografskih kuća. Zdenko Franjić, tadašnji zaposlenik Narodne banke Hrvatske, pasionirani zaljubljenik u underground, psychobilly, garage rock i indie glazbu, odlučio je pokrenuti nezavisnu izdavačku etiketu…

Nakon projekcije filma će nam se kroz moderirani razgovor pridružiti i sam autor kao i producentica filma.

Srpanjski program zatvaramo u nedjelju 28. srpnja uz specijalitet s netom održanog ‘Festivala Mediteranskog Filma Split‘, talijansku krimi dramu PietraCastellitta,‘‘Enea‘‘.

Radnja prati mladića Eneu (P. Castellitto) koji na pragu tridesete, nema posao ni životni cilj, a dane provodi u hedonizmu i zabavi s najboljim prijateljem Valentinom (Giorgio QuarzoGuarascio). Kada od lokalnog mafijaškog bossa dobije ponudu da proda dvadeset kilograma kokaina, prihvaća je iz puke želje za novom avanturom…

image

PROGRAM ZA SRPANJ

Kino Zona

*Ulaznice po cijeni od 5 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Atrij palače Cedulin) od 20:00 h te putem online kupovine na stranici CoreEvent.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije, Turističke zajednice grada Zadra, Zaklade kultura Nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Zadra.

03.07.2024., 08:57h
05. srpanj 2024 04:31