<p>wings for life, redbull zadar 2023.</p>
wings for life, redbull zadar 2023.Filip Brala
StoryEditor
Zadar pokazao veliko srce

6.500 ljudi jučer sudjelovalo u humanitarnoj utrci Wings for life Zadar

Utrka je u svim zemljama startala u isto vrijeme, a sa zadarske Liburnske obale krenulo je 6.500 ljudi, dok se ukupni broj natjecatelja u cijelom svijetu penje preko 200 tisuća

Jučer je u Zadru održana tradicionalna humanitarna utrka pod nazivom Wings For Life World Run, koja se istovremeno trči diljem svijeta radi prikupljanja sredstava za istraživanje liječenja bolesti i oštećenja leđne moždine.

Pod motom "Cijeli svijet za jedan cilj!" u nedjelju je krenula međunarodna utrka Wings for Life World Run. Ovo je deseti put da se ova hvalevrijedna manifestacija održava u Zadru, ali i u još 165 zemalja svijeta. Utrka je u svim zemljama startala u isto vrijeme, a sa zadarske Liburnske obale krenulo je 6.500 ljudi, dok se ukupni broj natjecatelja u cijelom svijetu penje preko 200 tisuća.

I ovogodišnji natjecatelji startli su točno u 13 sati uz pratnju zadarske policije, koja se brinula za osiguranje cjelokupne trase i sudionika.

Kao i dosadašnjih godina, među natjecateljima humanitarne utrke bili su i pripadnici policije, a mladi polaznici Policijske akademije su tim povodom jutros stigli u Zadar zajedno sa svojim profesorima, gdje su ih dočekali policijski službenici za prevenciju iz Ureda načelnika.

Njih četrnaest, koji su za svoj budući poziv izabraili poziv policajca, trčali su za one koji ne mogu, pri tome su nosili majice s natpisom "Postani policajac" te na taj način promovirali humanost svojeg budućeg zanimanja i svojim primjerom pozvali mlade da se prijave na aktualni natječaj: za upis učenika u treći razred Srednje policijske škole "Josip Jović", kao i natječaja za prekvalifikaciju odraslih.

Čitavo vrijeme održavanja, kako za vrijeme priprema, tako i za vrijeme utrke, među natajcetaljima i brojnim posjetiteljima vladala je veličanstvena atmosfera, a Zadar i Zadrani ponovno su se pokazali kao odlični domaćini utrke.

08.05.2023., 09:34h
30. travanj 2024 20:56