43101
Hina/pixabay
StoryEditor
ODLAZAK SDP-A

Radeta čestitao Akciji mladih i NL Enija Meštrovića na novom braku s HDZ-om

Nakon što je izglasan Proračun Grada Zadra za 2024. godinu, Daniel Radeta je, u ime kluba vijećnika SDP-a, zatražio stanku od pet minuta. Nakon povratka u vijećnicu, Radeta je stao za govornicu

– Žao mi je da nema gradonačelnika da ovo čuje, proračun je akt o kojoj se očituje većina, a danas imamo novu većinu. Nije točno da mi iz SDP-a nismo predložili ništa, predlagali smo građanski odgoj, parking garaže, molio sam da mi se dostavi građevinska dozvola za izgradnju zgrade u ulici Nikole Tesle, ništa niste napravili. Činjenica je da ovo Vijeće i ovaj grad imaju tešku dijagnozu, tešku bolest, nazvao bih ga ‘zadarski sindrom‘, gdje se žrtva vraća nasilniku, a danas se žrtva vratila nasilniku, vi ste danas podržali HDZ i to je činjenica i od te činjenice pobjeći ne možete. Propustili smo glasati za najvažniju točku, a to je prostorni plan, niste bili u stanju napisati amandmane za proračun, kako ćete ih napisati za prostorni plan, a još i mislite da ćete prostorni plan riješiti s amandmanima. Mi nećemo sudjelovati u ovome, napuštamo gradsku vijećnicu, sretno vam u novom braku s HDZ-om, rekao je nazočnima Daniel Radeta, nakon čega su svi vijećnici SDP-a napustili sjednicu.

Vidno iznervirani vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša izašao je nakon Radete za govornicu.

- Neće meni govoriti jedan ruzinavi punoglavac, Daniele, ti nisi samo fizički ružan, tvoja duša je ružna kad ovo radiš građanima Zadra, vikao je za Radetom Rubeša.

 

06.09.2024., 17:36h
16. rujan 2024 05:32