<p>Otvorenje izložbe Lucije Krizman</p>
Otvorenje izložbe Lucije KrizmanNarodni Muzej Zadar
StoryEditor
Master of Voids

U Gradskoj loži od petka izložba zadarske kiparice Lucije Krizman

Izložba ostaje otvorena do 10. studenoga 2023. godine

Galerija umjetnina Narodnog muzeja Zadar poziva Vas na otvorenje izložbe Lucije Krizman – Master of Voids u petak, 20. listopada 2023. u 19 h u Gradskoj loži u Zadru.

Lucija Krizman zadarska je umjetnica, živi i radi u Londonu gdje je diplomirala kiparstvo na Royal College of Art. Dobitnica je Frankopan stipendije za izvrsne studente iz Hrvatske studirajući u Ujedinjenom Kraljevstvu. Sudjelovala je na izložbama diljem Europe, među kojima su istaknute "Art Biesenthal" 2019. i 2022. u Berlinu, "IN Sonora" 2022. multimedijalni festival u Madridu, "Master of Voids" 2022. samostalna izložba u Galeriji Karas u Zagrebu, "I Object" 2021. skupna izložba studenata RCA u suradnji sa Freud Muzejom u Londonu.

Master of Voids naslov je visokopoetičnih site specific instalacija Lucije Krizman kojima, suprotno praznini, upravo ispunjava prostor u kojem ih izlaže, čineći rad i prostor jednim.

- Ja sam skupljač i prevoditelj. Skupljam iskustva i prevodim njihov jezik u jezik obujmljujućeg iskustva, kazala je Krizman.

To iskustvo postiže se upravo ulaskom u sam rad oprostoren na određenom mjestu. Svojim ulaskom i gledatelj sam postaje protagonist. Biva u radu, prolazi, promatra, stvara nove veze temeljene na svojim asocijativnim predlošcima i daje radu nova značenja. Izložba ostaje otvorena do 10. studenoga 2023. godine.

18.10.2023., 13:15h
19. svibanj 2024 22:15