<p>Zadarski boksači trijumfirali su u svim kategorijama</p>
Zadarski boksači trijumfirali su u svim kategorijamaBk Ares Zadar
StoryEditor
Spektakl najavljen i za sljedeću godinu

Trijumf zadarskih boksača na prvom međunarodnom turniru Hrvatski vitezovi u Dragama

Potporu domaćinima uz prigodne riječi zahvale dali su čelnici Hrvatskog boksačkog saveza, predsjednik Bono Bošnjak i dopredsjednik HBS-a, general Mladen Mikolčević, te načelnik općine Pakoštane Milivoj Kurtov

U prekrasnom ambijentu u Dragama, pred više od 1000 gledatelja, prvi put održan je boksački spektakl na otvorenom uz more u novoj marini uz 12 odličnih mečeva u svim dobnim kategorijama.  Spektakl u nestvarno lijepom ambijentu na rivi u novoj marini u Dragama, uz 12 odličnih mečeva pred brojnom publikom, upotpunili su živopisni Vranski vitezovi, atraktivne Pakoške mažoretkinje, čuvari narodne baštine iz KUD-a Sveti Ante, te za kraj koncert sjajnog Jure Brkljače.

Organizatori iz BK Ares Zadar i domaćini iz Draga i Pakoštana, kao i svi boksačice i boksači koji su se borili kao za odličja na državnom prvenstvu, mogu biti ponosni. Za sljedeće ljeto već je najavljen još veći spektakl s još kvalitetnijim mečevima u Dragama!

Pohvale svim boksačima i boksačicama iz hrvatskih klubova, Slovenije, Slovačke i BiH na borbenim, uzbudljivim mečevima koji su oduševili brojnu publiku. Čestitke organizatorima na fantastičnom sportskom događaju - Niki Marketinu i Boksačkom klubu Ares Zadar, Boksačkom savezu Zadarske županije, Hrvatskom boksačkom savezu i vrijednim domaćinima iz Draga i Pakoštana, a svi su turnir posvetili hrvatskim braniteljima i heroju Miri Barešiću koji je rođen u Dragama, a sada je njegova kćer Viktorija Barešić bila među glavnima u uspješnoj organizaciji.

Najboljim boksačem turnira proglašen je junior Ivan Nekić iz Aresa Zadar za sjajnu pobjedu nad reprezentativcem NIkom Goretom iz splitskog Groma. Najbolji tehničar je mlađi senior Lovre Čoza iz zadarskog Bandoga koji je efektnim prekidom završio meč protiv Slovaka Manducha. Za najborbeniji par izabran je žestoki meč u kojem je senior zadarskog Bandoga Petar Ražov pobijedio Slovaka Borisa Nedbala. Potporu domaćinima uz prigodne riječi zahvale dali su čelnici Hrvatskog boksačkog saveza, predsjednik Bono Bošnjak i dopredsjednik HBS-a, general Mladen Mikolčević, te načelnik općine Pakoštane Milivoj Kurtov. 

Pobjede pred svojim navijačima izborili su i mladi boksači Aresa Zadar: Mihael Baričević, Andrejas Baričević i Luka Bukvić.  Pobjednički nastup u Dragama imao je i juniorski reprezentativac iz splitske Torcide Šime Čerina koji je jednoglasno pobijedio Šimu Vuletića iz riječkog Team Predatora.  U borbenom ženskom meču Dolores Mirković iz Dubrovnika bila je bolja od Slovenke Lane Rašič.  Za kraj nezaboravne boksačke večeri u Dragama, splitski Grom Marijan Brnić u superteškoj kategoriji razornim je udarcima u prvoj rundi slomio Slovenca Januzaja. 

Rezultati

57 kg - ml.seniorke: Dolores Mirković (Dubrovnik) - Lana Rašić (Slovenija) 3: 0 

46 kg - kadeti: Ante Bilos (BiH) - Ahmedin Bečiri (Slovenija) 0: 3 RSC R1

66 kg - kadeti: Mihael Baričević (Ares Zadar) - Toma Krmpotić (Team Predator Rijeka) 3: 0

70 kg - juniori: Val Prosenjak (Slovenija) - Andrejas Baričević (Ares Zadar). 0: 3

80 kg - juniori: Ivan Nekić (Ares Zadar) - Niko Goreta (Grom Split) 3: 0

80 kg - juniori: Tai Lampreht (Slovenija) - Simon Hrabina (Slovačka). 3: 0

+80 kg - juniori: Šime Vuletić (Team Predator Rijeka) - Šime Čerina (Torcida Split) 0: 3

67 kg - ml. seniori: Igor Šaberl (Slovenija) - Luka Bukvić ((Ares Zadar) 0: 3

71 kg - ml. seniori: Lovre Čoza (Bandog Zadar) - Patrik Manduch (Slovačka) 3: 0 RSCI R3

80 kg - seniori: Zdenko Bule (BiH) - Roko Bukvić (Ares Zadar). 3: 0

75 kg - seniori: Petar Ražov (Bandog Zadar) - Boris Nedbal (Slovačka) 3: 0

+92 kg - seniori: Djelon Januzaj (BiH) - Marijan Brnić (Grom Split) 0: 3 ABD R1

04.09.2023., 11:45h
27. travanj 2024 20:53