43520
Joško Gatara
StoryEditor
ribolovna prognoza 28.9.-4.10.

Uspješno vrijeme ribolova uglavnom će se odvijati u svitanju i jutarnjim satima

Pravo jesenje vrijeme a tako isto i tjedan ribolova u vrijeme zadnje četvrti-kvarta i mine-škura mlađaka uz dosta promjenljivih dana i noći s ponekim pljuskom, pa djelomice i pretežno sunčanim razdobljem a onda ponovo s oblačnim i kišnim vremenom s pljuskovima. Tko se odluči na more, mora znati što ga čeka, pa se za to treba i dobro pripremiti. Odgovarajuća obuća i odjeća i zaštitna kabanica

Vrlo promjenljivo vremensko razdoblje sa sunčanim, djelomično sunčanim i oblačnim razdobljima, koje će pratiti i u pojedinim trenutcima naoblaka i kiša s mogućim grmljavinskim pojavama. Temperature će se kretati danju između 21 i 23 stupnja celzijevih, dok će noćne temperature biti između 13 i 17 stupnjeva.Vjetrovi neće biti tako snažni ali biti će hladniji i puhati će S, SSI, Z i JI smjerova jačine između 9 i 17 km na sat.

Uspješno vrijeme ribolova uglavnom će se odvijati u svitanju i jutarnjim satima te podnošljivo u poslije podnevnim satima a dosta dobro pred sumrak i mrak. Noći nisu za ribolov, nisu zanimljive a i vrijeme ne pogoduje, pa se treba odmoriti i dobro naspavati, jer je dnevni ribolov zahtjevan i dosta naporan.

Subota, 28. rujna:-zadnja četvrt- kvarat:- peti dan: - U svitanju i jutarnjim satima podnošljivo do 11 sati, a onda nešto slabije do 13 sati. Do sumraka podnošljivo i dobro do mraka. Noć nije za ribolov.

Nedjelja, 29. rujna:- zadnja četvrt- kvarat;-šesti dan; - U svitanju i ujutro do 10 sati dobro, a onda slabije do 14 sati. U poslijepodnevnim satima podnošljivo a onda dobro do sumraka. Vrlo dobro do mraka. Noću slabo.

Ponedjeljak, 30. rujna: - zadnja četvrt – kvarat;- sedmi dan:-Dobro u svitanju i ujutro do 10 sati. Podnošljivo do 13 sati. Dobro u poslije podnevnim satima do sumraka. Do mraka vrlo dobro a onda noću slabo.

Utorak, 1. listopada: zadnja četvrt- kvarat;- osmi dan:- Dobro ujutro od svitanja do 10 sati a zatim podnošljivo do 14 sati. Dobro do sumraka. Vrlo dobro do mraka. I ova noć nije za ribolov. Treba se odmoriti.

Srijeda, 2. listopada:- mina škur- mlađak;- prvi dan: - Odlično u svitanju i prvim jutarnjim satima. Do 12 sati vrlo dobro. Vrlo dobro i u poslije podnevnim satima do pred sumrak. Podnošljivo u sumraku pa vrlo dobro do mraka. Noću slabo.

Četvrtak, 3. listopada:- mina škur-mlađak:-- drugi dan;- Odlično u svitanju i ujutro do 10 sati. Vrlo dobro do 15 sati, pa podnošljivo u poslije podnevnim satima do sumraka. Dobro do mraka. Slabo noću.

Petak, 4. listopada: mina škur-mlađak:- treći dan;- U svitanju i jutrom do 10 sati vrlo dobro. Odlično od 10 pa do 16 sati. Promjenljivo do sumraka pa dobro u satima do mraka. Noću slabo.

Ribolovno razdoblje krajem rujna i početkom listopada ulazi u dosta promjenljivo vremensko razdoblje s izmjenomn polusunčanih, poluoblačnih, kišnih i grmljavinskim pojavama s pljuskovima što i nije baš pogodno za ribolov, ali hrabre ne može nitko zaustaviti pogotovo što je uspješnost u ribolovu dosta vjerojatna, pogotovo ako se koristi prava ješka jer i riba u ovakvim vremenskim prilikama u potrazi je za hranom, pa je i to neka garancija uspjeha. Noć treba zanemariti jer nije za ribolov i treba se odmoriti i spremiti za nove dnevne akcije. Da dobar ulov zaslužite, prije nego li bacite tunju “ribaru roge” pružite.

Izlazak i zalazak Sunca

U ovom razdoblju zadnje četvrti- kvarta i mine škura -mlađaka, sunce na zadarskom području izlazi između 06,50 i 06,58 sati, a zalazi između 18,41 i 18,28 sati.

28.09.2024., 08:54h
Joško gatara
29. rujan 2024 02:12