Čestitke sportašimaSveučilište U Zadru
StoryEditor
VELIK USPJEH

Sportaši Sveučilišta u Zadru na međunarodnom natjecanju u Parizu ostvarili iznimne rezultate

Košarkaši Sveučilišta u Zadru su u konkurenciji 24 ekipe prvenstvo odigrali ostvarivši svih sedam pobjeda i došli do zlatnog odličja, a vrlo dobar uspjeh ostvarile su i plivačice

Rektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Josip Faričić jučer je s prorektorima izv. prof. dr. sc. Lenom Mirošević i prof. dr. sc. Markom Lukićem primio sportaše Sveučilišta u Zadru koji su na međunarodnom natjecanju u Parizu ostvarili iznimne rezultate, osvajajući zlatna, srebrna i brončana odličja u više disciplina.

Na prestižnom natjecanju 8th World InterUniversities Championships od 1. do 5. 11. u Parizu nastupilo je 3.500 sportaša iz 28 država s tri kontinenta Europe, Azije i Afrike te ukupno 295 sveučilišnih ekipa u 13 sportova. Košarkaši Sveučilišta u Zadru su u konkurenciji 24 ekipe prvenstvo odigrali ostvarivši svih sedam pobjeda i došli do zlatnog odličja, što je prvo zlato u muškoj košarci osvojeno na međunarodnim natjecanjima. Ujedno je Roko Erslan osvojio naslov najboljeg košarkaša turnira.

image

Sportaši postigli velike uspjehe

Sveučilište U Zadru

Vrlo dobar uspjeh ostvarile su i plivačice. Hana Sivec je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju na 50m leptir, a Ana Burazer treće mjesto i brončanu medalju na 200m mješovito.

Rektor Faričić čestitao je plivačicama, predstavnicima košarkaške momčadi, voditeljici Centra za tjelovježbu i studentski sport izv. prof. dr. sc. Gordani Ivković i predsjedniku Sportskog akademskog saveza Sveučilišta u Zadru doc. dr. sc. Tonćiju Jeraku. Poželio je da se u sportske aktivnosti uključi veliki broj studenta, pa i u one koje ne donose medalje, ali ih izvlače iz sjedilačkog načina života i vezanosti uz različite mobilne uređaje.

- Čestitam što ste pokazali zavidno umijeće i pronosili ime Sveučilišta u Zadru. Odličja koja ste osvojili su završni su moment jednog ciklusa, kojem prethodi dosta pripreme, pozornosti a naravno treba istaknuti da ste sve to uspjeli paralelno studirajući, neki i s obiteljskim obvezama. Nadam se da će postignuća biti odskočna daska za buduće uspjehe, pa i našu ambiciju ga budemo domaćini jednog takvog velikog natjecanja, rekao je rektor Faričić.

Uime košarkaša upravi Sveučilišta na podršci je zahvalio Roko Erslan, koji je ovo sportsko putovanje ocijenio kao provod života za sve sudionike. Ovo je natjecanje bilo posebno za plivačicu Anu Burazer, najtrofejniju sportašicu Sveučilišta u Zadru, kojoj je ono bilo zadnje nakon nedavnog stjecanja diplome.

image

Košarkaši su donijeli zlato u Zadar

Sveučilište U Zadru

- Ovim rezultatima zadržali smo kontinuitet uspjeha koje smo i ranije imali, a posebno pohvaljujem studente zbog primjerenog ponašanja na terenu i izvan njega. Stvorili smo respektabilno ime, druge momčadi već znaju da se moraju posebno pripremiti kad čuju da igraju protiv Zadra, rekla je Ivković.

Osim osvajanja medalja ostvareno je još nekoliko zapaženih rezultata. Štafeta 4x50m mješovito u sastavu Ana Burazer, Hana Sivec, Nika Pancirov i Olivera Šćrbak osvojila je četvrto mjesto, a ženska badminton ekipa je također sudjelovala na turniru te je zaustavljena u četvrtfinalu (Mia Čerjan, Nikolina Kabiček i Petra Maričić). Košarkaši su nastupili u sastavu: Roko Erslan, Vito Barbaroša, Borna Jurela, Pjero Stipanov, Antonio Jurjević, Karlo Kovačević, Roko Višić, Luka Smoljan, Vito Krševan Milin i Dino Hržina. Trener: Tonći Jerak.

07.11.2023., 07:54h
15. svibanj 2024 23:45