Park VruljicaGrad Zadar
StoryEditor
UREĐENA VRULJICA

EU PROJEKT ZA DESET U Zadru otvoren prvi senzorički park za promicanje socijalne inkluzije djece...

U prvom inkluzivnom senzoričkom igralištu u Zadru postavljeno je više od 20 novih sprava za igranje prilagođenih osobama s teškoćama u razvoju, Grad Zadar projekt je realizirao u suradnji s DV Latica, Gradom Mostarom i Centrom Los Rosales iz Mostara...

U parku Vruljica u subotu je otvoren prvi senzorički park u Zadru kao jedan od ključnih projekata za promicanje socijalne inkluzije djece iz programa INCLUSIVE PLAY, koji se sufinancira iz EU fondova.

"Zadar je suvremen grad, grad koji prati sve razvojne trendove, a ovakvi parkovi praksa su mnogim europskim gradovima",  rekao je na otvorenju ministar regionalnoga razvoja i europskih fondova Šime Erlić.

image

Park Vruljica

Grad Zadar

U prvom inkluzivnom senzoričkom igralištu u Zadru postavljeno je više od 20 novih sprava za igranje prilagođenih osobama s teškoćama u razvoju, Grad Zadar projekt je realizirao u suradnji s Dječjim vrtićem Latica, Gradom Mostarom i Centrom Los Rosales iz Mostara.

Prostor parka pomno je osmišljen tako da svojim elementima i sadržajem omogućuje učenje kroz osjetila potičući djecu i mlade na kretanje, razvijanje pažnje i stimulaciju osjetilnih sustava koristeći igru kao osnovni medij za učenje...

Ovakva igrališta i parkovi podrazumijevaju sprave i igrala prilagođene djeci s posebnim potrebama, ali i svima drugima. Riječ je o europskom projektu koji se realizirao u suradnji s kolegama iz Mostara, dodao je ministar Erlić.

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić rekao je da je cilj njegove administracije omogućiti što kvalitetnije djetinjstvo svim ranjivim skupinama, osobito mladima s posebnim potrebama.

Još jedan sličan projekt radi se na području Višnjika, najavio je zadarski gradonačelnik.

image

Park Vruljica

Grad Zadar

Državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marija Pletikosa istaknula je da  se osim parka u Višnjiku, uređuje zgrada za Centar za socijalnu skrb, do kraja godine u nekadašnji Dom za odgoj na Voštarnici trebali bi se useliti korisnici, a u naselju Crno gradi se zgrada s dva velika četverosobna stana za zbrinjavanje korisnika.

Projekt INCLUSIVE PLAY sufinanciran je u sklopu Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina - Crna Gora za razdoblje 2014. - 2020. ukupne vrijednosti 948.203,15 eura, od čega budžet Grada Zadra iznosi 394.563 eura.

Projekt se sufinancira sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije uz stopu sufinanciranja 85 posto. (Hina)

image

Park Vruljica

Grad Zadar
11.02.2023., 14:14h
ZADARSKI TJEDNIK
09. svibanj 2024 12:15