Nenad Neno Ivanov i njegov ljubimac
StoryEditor

Neni Ivanovu je Mini Morris ljubav i strast

Morske orgulje i Pozdrav suncu svakim ljetnim danom privuku na tisuće "hodočasnika" na zapadni dio zadarske rive. Domaći i turisti fotografiraju i uživaju u neobičnoj glazbi, magiji zalasku sunca.

"Već nekoliko ljeta uživaju i u malom ljepotanu, kultnom Mini Morrisu Cabrioletu registracije ZD MINI, svako predvečerje parkiranom tik do ovih svjetskih atrakcija. Uz najljepši zalazak sunca na svijetu, postao je sastavni dio uspomena iz Zadra", piše na e-mailu upućenom Zadarskom tjedniku u kojeg je skraćeno potpisala Marija D. i više naših čitatelja.

"Oko Mini Morrisa skuplja se mnoštvo građana i turista, izgleda da ga najviše vole djeca, a popularni su i među ženskom populacijom", rečenica je koja je radoznalog novinara potakla da poput nevjernog Tome vidi "jeli je to to".

Kultna ikona na našim cestama

To je zaista to. Riječ je o Mini Morrisu u vlasništvu Nenada Ivanova Nene (63), Zadranina iz Poljane na otoku Ugljanu, koji je kultni britanski automobil iz osnovnog modela proizvedenog 1972. nakon više godina predanog rada sam pretvorio u neodoljivog, unikatnog kabrioleta.

- Neki imaju svoje strastvene hobije i ljubimce, a ja imam svoj Mini Morris. Što reći već da je on meni više od auta, on je sastavni dio života, jer uopće ga ne smatram prijevoznim sredstvom. Jednostavno, Mini Morris je ljubav i strast, kazao je Neno, obiteljski čovjek, brižni suprug životne suputnice Senke, otac dvoje djece, Nene i Anđela, dida troje unučadi, ratni vojni invalid Domovinskog rata.

Jedna od kultnih ikona na našim cestama je i Mini Morris, koji je prije nekoliko dana napunio čak 63 godine. Promijenio je svijet automobila.

Pola stoljeća ljepotana

- Već sam imao jednog Mini Morissa kad sam 1981. u Austriji kupio polovnog, devet godina starog. Unikatno sam ga radio više godina, skinuo krov, od četiri sjedala ostala su dva, govori Neno, te nastavlja:

Nije me pokolebala ni amputacija lijeve šake zbog teške ozljede 1994. na Maslenici. Sam sam od kartona napravio viziju automobila, bio sam zapravo "sam svoj majstor", osim što mi je Milan Sikirić iz Bibinja lakirao minija, ističe Neno, obiteljski čovjek, brižni suprug životne suputnice Senke, otac dvoje djece, Nene i Anđela, dida troje unučadi, invalid Domovinskog rata.

 

30.07.2022., 20:22h
20. svibanj 2024 07:15