Pošta lažnog pošiljateljaMup Rh
StoryEditor
ZLONAMJERNA ELEKTRONIČKA POŠTA STIGLA NA VIŠE ADRESA!

Kruži lažna poruka u kojoj se nepoznata osoba predstavlja kao rukovoditelj u Upravi kriminalističke policije i navodi kako je primatelj poruke osumnjičen za više različitih kaznenih djela...

U petak, 16. rujna 2022. na veći broj adresa elektroničke pošte različitih primatelja u Hrvatskoj dostavljena je lažna poruka u kojoj se nepoznata osoba predstavlja kao rukovoditelj organizacijske jedinice Uprave kriminalističke policije te navodi kako je primatelj poruke osumnjičen za više različitih kaznenih djela i traži od primatelja da odgovori na poruku, a sve s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Radi se o „phishing“ kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati...

-Obavještavamo građane kako se radi o tzv. "phishing" kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati- poeučili su i pozvali iz MUP-a.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete kako se zaštiti možete pronaći na internetskim stranicama policije i na YouTube kanalu MUP-a.

image

Poruka lažnog pošiljatelja

Mup Rh
19.09.2022., 14:28h
ZADARSKI TJEDNIK
08. svibanj 2024 18:33