<p>Stižu povoljniji uvjeti za lov riba</p>
Stižu povoljniji uvjeti za lov riba
StoryEditor
Ribolovna prognoza 17.-23.2.

Ribolov uspješniji ujutro te pred sumrak i mrak

Nakon nepovoljnih uvjeta dolazi nam mnogo povoljnije razdoblje koje osigurava mirniji odlazak na more i ugodniji ribolov

Veljača se nekako udobrovoljila i umjesto oblačnih i kišnih dana najavljuje nam uglavnom suho vrijeme s oblačnim, djelomično oblačnim te djelomično sunčanim i sunčanim razdobljima, što može veseliti ribolovce. Nakon nepovoljnih uvjeta dolazi mnogo povoljnije razdoblje koje osigurava mirniji odlazak na more i ugodniji ribolov. Uz bolje vremenske uvjete i ribolov će biti uspješniji naročito u svitanju i u jutanjim satima. Dobro će se loviti i pred sumrak i pred mrak, Neki noćni sati mogu zadovoljiti, dok sama noć neće biti za ribolov. Ribolovna nastojanja pratit će i nešto povoljnije temperature pa će se danju kretati od 14 do 16, dok će noćne biti između 7 i 9 stupnjeva. Puhat će vjetrovi J, SSZ, I. SI, ISI, JI i JJI smjerova jačine od 7 do 15 km na sat.

Subota, 17. veljače; prva četvrt-kvarat; drugi dan: u svitanju i ujutro do 11 sati dobro. Vrlo dobro do 14 sati, a onda odlično u poslijepodnevnim satima do sumraka i do mraka U noćnim satima slabo.

Nedjelja 18. veljače; prva četvrt-kvarat: treći dan: u svitanju i ujutro do 10 sati dobro, a onda nešto slabije i podnošljivo u satima poslijepodneva do sumraka. Slabo do mraka, a slabo i u noćnim satima.

Ponedjeljak, 19. veljače; prva četvrt- kvarat; četvrti dan: dobro u svitanju i ujutro do 10 sati pa podnošljivo do 16 sati. Dobro do sumraka, a onda vrlo dobro do mraka. Noću slabo.

Utorak, 20. veljače; prva četvrt – kvarat; peti dan: dobro u svitanju i ujutro do 10 sati onda slabije do 14 sati. Podnošljivo do sumraka i do mraka. Noću slabo.

Srijeda, 21. veljače; prva četvrt-kvarat; šesti dan: dobro u svitanju i ujutro do 10 sati. Podnošljivo poslijepodne do 14 sati. Vrlo dobro do sumraka, a onda odlično do mraka. Do ponoći podnošljivo, a onda slabo do svitanja.

Četvrtak, 22. veljače; prva četvrt-kvarat; sedmi dan: dobro u svitanju i jutarnjim satima, pa vrlo dobro do 15 sati. Dobro do sumraka pa vrlo dobro do mraka. Do 22 sata podnošljivo te slabo do svitanja.

Petak, 23. veljače; prva četvrt-kvarat: osmi dan: dobro u svitanju i ujutro te tako dobro i do sumraka. Vrlo dobro do mraka, a onda u noćnim satima slabo.

Ribolovno razdoblje s povoljnijim uvjetima za lov riba s većom uspješnosti u svitanju i ujutro te pred sumrak i mrak. Uspješni mogu biti i neki prvi noćni sati pri kraju prve četvrti-kvarta. Bez obzira na povoljnije vremenske prilike još uvijek se treba opremiti toplom odjećom i obućom. Malo sreće u ribolovu uvijek malo treba a za bolji učinak ne zaboravite “ribaru roge” poslati.

Izlazak i zalazak Sunca

U ovom razdoblju prve četvrti-kvarta sunce na zadarskom području izlazi između 6:56 i 6:46 sati, a zalazi između 17:24 i 17:33 sati.

Faze Mjeseca

Faza prve četvrti-kvarta počinje 16. veljače u 10:32 sati i traje do 24. veljače u 16:24 sata kada prelazi u fazu punog mjeseca – uštapa i traje do 3. ožujka kada počinje faza zadnje četvrti-kvarta.

16.02.2024., 14:32h
JOŠKO GATARA
19. rujan 2024 17:50