<p>POLICIJA - MUP</p>
POLICIJA - MUPPu Zadarska
StoryEditor
PRIJEVARA

Više puta prevarili provkupca pri prodaji zemljišta u Privlaci

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 36 godina i hrvatskom državljankom u dobi od 57 godina koje se sumnjiči za kazneno djelo prijevara počinjeno na štetu 69-godišnje hrvatske državljanke.

Sumnjiči ih se da su s ciljem pribavljanja znatne nepripadajuće materijalne koristi, u prosincu 2017. godine, u svojstvu prodavatelja sklopili kupoprodajni ugovor sa 69-godišnjakinjom za katastarsku česticu na području Privlake, za iznos oko 27 tisuća eura, a nakon čega su s trećom osobom sklopili kupoprodajni ugovor za istu česticu za iznos od 20 tisuća eura, na koji način su oštetili 69-godišnjakinju kao prvokupca zemljišta.

Također, 57-godišnjakinju se sumnjiči da je u lipnju 2007. godine kao prodavatelj dijela svog suvlasničkog udjela i suvlasničkog dijela jednog člana obitelji, na katastarskoj čestici na području Privlake, sklopila kupoprodajni ugovor sa 69-godišnjakinjom za iznos oko 54 tisuća eura, a potom znajući da su zemljišne čestice prodane, u veljači 2022. godine s odgovornom osobom jednog trgovačkog društva sklopila ugovor o kupoprodaji navedenih čestica za iznos od 180 tisuća eura čime je oštetila 69-godišnjakinju.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

03.07.2024., 09:54h
05. srpanj 2024 16:46