<p>vrlo velika opasnost od toplinskog vala</p>
vrlo velika opasnost od toplinskog valaIzvor Pixabay
StoryEditor
PRIPREMITE SE

U petak vrlo velika opasnost od toplinskih valova u cijeloj Hrvatskoj

Već od srijede popodne sve češće će temperatura biti iznad 35 stupnjeva Celzijusovih, većina područja označena crvenim ili narančastim upozorenjem

Velika ili vrlo velika opasnost od toplinskih valova očekuje se u petak u gotovo cijeloj Hrvatskoj koja je većinom označena crvenim ili narančastim upozorenjem, a riječ je o prvom ovogodišnjem toplinskom valu i na kopnu i na Jadranu.

U crvenom će u petak, 21. lipnja biti kninsko, splitsko i dubrovačko područje što znači da se ondje očekuje vrlo velika opasnost od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje.

U narančastom ili u velikoj opasnosti od toplinskog vala bit će zagrebačko, karlovačko, gospićko i riječko područje.

Već od srijede popodne sve češće će temperatura biti iznad 35 stupnjeva Celzijusovih. Noći će biti sve toplije, što će nekima otežavati kvalitetan san i odmor. No, u petak nestabilnije uz porast mogućnosti za lokalne pljuskove, osobito u subotu i intenzivnije, prognozirali su iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Prema uobičajenim preporukama od velikih vrućina važno je rashladiti svoj dom i radno mjesto, kloniti se vrućine od 10 do 17 sati, rashladiti tijelo i piti dovoljno tekućine te pomoći drugima. (Hina)

18.06.2024., 13:43h
29. rujan 2024 00:49