<p>Povoljno vrijeme za zaljubljenike u ribolov</p>
Povoljno vrijeme za zaljubljenike u ribolov
StoryEditor
RIBOLOVNA PROGNOZA 13.-19.7.

Dobro će se loviti u satima jutra te prijepodneva

Treba se voditi računa o pravom izboru ješke, koja odgovara vremenskim uvjetima, a i toplini mora i koju treba zaštititi na hladnom mjestu

Vrijeme ovog ribolovnog razdoblje je vrijeme sunčanih dana i mirnih noći. Dobro će se loviti u satima jutra te prijepodneva. Dobro ribolovno razdoblje bit će i u poslijepodnevnim satima prije sumraka i mraka. Moći će se koristiti i poneki sati u noćima. Vrijeme povoljno s dosta sunčanih dana i mirnih noći pružit će onim zaljubljenicima ribolova lijepi ribolovni ugođaj. Puhat će dosta topliji vjetrovi i po danu i po noćima ZJZ, ZSZ, JZ, JJI i J smjerova umjerene jačine od 11 – 13 km na sat. Dnevne temperature biti će dosta visoke i kretati se od 33 do 35 stupnjeva, dok će se noćne temparature kretati od 23 do 24 stupnja. Za ovo ribolovno razdoblje treba se dobro čuvati sunčevog djelovanja, koristiti dosta tekućine i dobro zaštititi glavu odgovarajućim pokrivalom.

Subota, 13. srpnja; mina – škur mlađak; osmi dan: u svitanju i ujutro do 11 sati podnošljivo, a onda do 13 sati dobro. Do 17 sati vrlo dobro i odlično pa do sumraka vrlo dobro. Dobro do mraka, a noću slabo.

Nedjelja, 14. srpnja; prva četvrt-kvarat; prvi dan: u svitanju i ujutro do 10 sati pa tako i do 13 sati dobro. U poslijepodnevnim satima do sumraka podnošljivo, a onda u satima do mraka slabo. Slabo i noću.

Ponedjeljak, 15. srpnja;- prva četvrt-kvarat; drugi dan: dobro u svitanju i jutarnjim satima. Dosta dobro i do 15 sati, a onda vrlo dobro i odlično do sumraka i do mraka. Noću slabo.

Utorak, 16. srpnja;- prva četvrt- kvarat; treći dan: dobro u svitanju i jutarnjim satima, a onda podnošljivo do 13 sati. Podnošljivo i u poslijepodnevnim satima do sumraka. Slabije do mraka. Slabo i u noćnim satima.

Srijeda, 17. srpnja; prva četvrt-kvarat: četvrti ndan: dobro u svitanju i prvim satima jutra. Dobro i do 10 sati, a onda podnošljivo do 17 sati. Dobro do sumraka, a onda vrlo dobro do mraka. Slabo tijekom noći.

Četvrtak, 18. srpnja; prva četvrt-kvarat; peti dan; dobro u svitanju i prvim satima jutra do 11 sati, a onda slabije do 15 sati. Podnošljivo u satima do sumraka i mraka. Noću slabo.

Petak, 19. srpnja; prva četvrt-kvarat; šesti dan; dobro u svitanju i jutarnjim satima do 11 sati. Podnošljivo do 13 sati, a onda vrlo dobro u poslijepodnevnim satima do sumraka. Odlično do mraka pa podnošljivo do ponoći. Noću slabo.

S obzirom da ovo ribolovono razdoblje prate prilično dobri vremenski uvjeti s visokim dnevnim i noćnim temperarturama, sa slabijim toplim vjetrovima, preporučamo da lovite dobro zaštičeni od ovih klimatskih uvjeta. Isto tako, treba se voditi računa o pravom izboru ješke, koja odgovara vremenskim uvjetima, a i toploti mora i koju treba zaštititi na hladnom mjestu. Od toplotnog udara treba dobro zaštititi glavu, ruke i noge a za uspjeh u ribolovu, ipak pružite “ribaru roge”.

Izlazak i zalazak Sunca

Sunce u prognostičkom razdoblju ove prve četvrti-kvarta na zadarskom podrućju izlazi između 5:19 i 5:24 sata, a zalazi između 20:44 i 20:39 sati.

Faze Mjeseca

Faza prve četvrti-kvarta poćinje 14. srpnja kada mjesec izlazi u 12:57 sati i traje do 21. srpnja u 03:34 sati, kada ustupa mjesto fazi punog mjeseca-uštapa.

13.07.2024., 08:18h
JOŠKO GATARA 
08. rujan 2024 02:14