37205
Izvor Pixabay
StoryEditor
otuđile i bankovne kartice

Dvije maloljetnice u Zadru krale novčanike i mobitele, ukupna materijalna šteta iznosi oko 10 tisuća eura!

U vremenu od 27. lipnja do 04. srpnja počinile su više krađa na Poluotoku

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad dvije maloljetne hrvatske državljanke koje se sumnjiče za krađe novčanika i mobitela iz torbica ili ruksaka, na štetu hrvatskih i stranih državljanina.

Naime, u četvrtak 04. srpnja oko 20.25 sati, nakon zaprimljene dojave za pokušaj krađe novčanika iz torbice 47-godišnje strane državljanke na Obali kralja Petra Krešimira IV., u blizini Pozdrava suncu te prikupljenim korisnim saznanjima sa opisima mogućih počinitelja, policijski službenici su na gradskom predjelu Poluotoka poduzeli intenzivne mjere i radnje te u kratkom vremenu, za 30 minuta u Ulici Mihovila Pavlinovića pronašli dvije ženske maloljetne osobe koje se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, obje se sumnjiči da su boraveći na području Zadra u vremenu od 27. lipnja do 04. srpnja 2024. godine, s unaprijed isplaniranim ciljem da se nepripadno materijalno okoriste, koristeći gužvu na predjelu Poluotoka, na javnim mjestima gdje se nalazi i prolazi veći broj građana, na štetu 12 stranih državljana i državljanki te 3 hrvatske državljanke otuđile novčanike s dokumentima i novcem te dva mobitela.

Također ih se sumnjiči da su neovlašteno koristile i podizale novac na različitim bankomatima u Zadru s bankovnom karticom koju su prethodno otuđile jednoj stranoj državljanki, kao i da su pokušale neovlašteno podignuti novac s bankovnom karticom koju su otuđile jednoj hrvatskoj državljanki, a u čemu nisu uspjele.

O događaju je odmah obaviješten i nadležni područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Ukupna materijalna šteta oštećenima iznosi oko 10 tisuća eura.

08.07.2024., 10:28h
06. listopad 2024 14:47