40972
Joško Gatara
StoryEditor
RIBOLOVNA PROGNOZA 6.-12.7.

Vrijeme veoma povoljno za ribarenje

Uspješno će biti u svitanju i jutarnjim satima te u satima sumraka i mraka, dobro, vrlo dobro i odlično

Razdoblje je s dosta sunčanih dana te s ponekim poremećajem i mogućim grmljavinskim kratkim razdobljima i laganom kišom, u ponekim područjima. Vrijeme je uspješnog ribolova tijekom cijelog ovog ribolovnog razdoblja. Vrijeme mine-škura mlađaka je vrlo povoljno i najbolji će se rezultati postizati u prijepodnevnim satima. Dobro će biti i u satima pred sumrak i mrak. Noćni sati nisu za ribolov. S obzirom da smo dobro zagazili u ljeto i temperature ovog razdoblja bit će dosta visoke s jako toplim zrakom i kretat će se danju između 29 i 34, dok će noću biti između 22 i 23 stupnja. Puhat će topliji i slabiji vjetrovi promjenljivih ZJZ, JJZ, JZ i JJI smjerova jačine od 11 do 13 km/h. Za izlazak na more treba voditi računa o velikoj vrućini i toplotnom udaru pa se prema tome treba i dobro zaštititi. Ne smije se izlagati suncu.

Subota, 06. srpnja; mina-škur mlađak; prvi dan: u svitanju i ujutro do 9 sati odlično. Vrlo dobro do 13 i do 15 sati. Nešto slabije i podnošljivo do sumraka, a onda vrlo dobro do mraka. Slabo noću.

Nedjelja, 07. srpnja; mina-škur mlađak; drugi dan: u svitanju i ujutro do 10 sati odlično pa vrlo dobro do 14 sati U poslijepodnevnim satima do sumraka podnošljivo. Dobro do mraka, a noću slabo.

Ponedjeljak, 08. srpnja; mina-škur mlađak; treći dan: u svitanju i ujutro do 11 sati vrlo dobro, a onda odlično do 13 sati pa podnošljivo do sumraka. Dobro do mraka. Noću slabo.

Utorak, 09. srpnja; mina-škur mlađak; četvrti dan: u svitanju i jutarnjim satima do podne vrlo dobro, a onda do 15 sati odlično pa podnošljivo do 18 sati. Dobro do sumraka pa vrlo dobro do mraka. Noću slabo.

Srijeda 10. srpnja; mina-škur mlađak; peti dan: vrlo dobro u svitanju i ujutro do 12 sati. Odlično do 17 sati pa do sumraka podnošljivo. Dobro do mraka. Noćne ure su za odmor.

Četvrtak, 11. srpnja; mina-škur mlađak; šesti dan: dobro u svitanju i ujutro do 12 sati, a zatim podnošljivo u poslijepodnevnim satima do sumraka. Slabo do mraka. Slabije i u satima noći.

Petak, 12. srpnja; mina-škur mlađak; sedmi dan: podnošljivo u svitanju i ujutro do 10 sati. Dobro do 12 sati pa odlično u poslijepodnevnim satima. Vrlo dobro do sumraka i do mraka. Noć nije za ribolov.

Ovo prognostičko razdoblje, mine škura – mlađaka bit će vrlo povoljno za ribarenje jer su vremena nekako i usklađena s ribolovom pa se mogu ostvariti dosta dobri rezultati. Uspješno će biti u svitanju i jutarnjim satima te u satima sumraka i mraka, dobro, vrlo dobro i odlično. Stabilno vrijeme s pojedinim malim poremećajem uz grmljavinu i po koju kap kiše neće remetiti zadovoljstvo odlaska na more. Dani mine-škura mlađaka, uz dobro odabranu ješku i dobro pripremljene predveze, uz malo i brumanja, obećavaju uspješan ribolov gotovo cijelog dana. Iako vrijeme i uvjeti osiguravaju uspješnost u ribolovu ne treba zaboraviti uzrečicu i “ribaru roge” pružiti.

Izlazak i zalazak Sunca

Sunce u ovom razdoblju mine-škura mlađaka na zadarskom području izlazi između 05:13 i 05:18 sati, a zalazi između 20:48 i 20:44 sata.

Faze Mjeseca

Faza mine-škura mlađaka započinje 06. srpnja u 04;01 sati i traje do 14. srpnja kada započinje faza prve četvrti-kvarta u 13;02 sati.

05.07.2024., 08:32h
JOŠKO GATARA
08. srpanj 2024 08:34